Göl kenarında ürkütücü olay... Zehirli yosunları yedikten 45 dakika sonra ağızdan köpükler çıkarak can verdi... Ölümü çok acı verici oldu

Birleşik Krallık’ta av köpeği, göl kenarında sahibiyle birlikte yürüyüş yaparken zehirli yosunları yuttu. Yosunları yedikten yaklaşık 45 dakika köpeğin ağzından köpükler çıkmaya başladı. Tüylü hayvanın kısa süre içerisinde ise acı bir şekilde hayatını kaybettiği görüldü.

Göl kenarında ürkütücü olay... Zehirli yosunları yedikten 45 dakika sonra ağızdan köpükler çıkarak can verdi... Ölümü çok acı verici oldu

Birleşik Krallık'ta yer alan Worcestershire'da sahibi Jan Eggington ile birlikte yürüyüşe çıkan bir köpek Cove gölün kenarındaki bazı ölü balıkların yanında duran zehirli yosunları yedi.

AĞZINDAN KÖPÜKLER ÇIKMAYA BAŞLADI 

 Av köpeği yosunları yedikten yaklaşık 45 dakika sonra ağzından köpükler çıkmaya başladı. Tüylü hayvanın kısa süre içerisinde ise acı bir şekilde hayatını kaybettiği görüldü.

Göl kenarında ürkütücü olay... Zehirli yosunları yedikten 45 dakika sonra ağızdan köpükler çıkarak can verdi... Ölümü çok acı verici oldu - Resim : 1

Siyanobakteriler olarak da bilinen mavi-yeşil algler, hem insanlar hem de hayvanlar için zararlı olan güçlü toksinler üretebilir . İngiltere merkezli köpek sağlığı ve refahına adanmış bir hayır kurumu olan Kennel Club'ın sözcüsü “Mavi-yeşil algler dünya çapında bulunabilir ve doğal olarak göllerde, göletlerde, kanallarda, nehirlerde ve rezervuarlarda bulunur.

Daha fazla güneş ışığı ile daha sıcak aylarda daha sık görülürler, ancak şiddetli yağışlardan sonra da ortaya çıkabilirler." dedi.  Olayın ışığında Kennel Club, evcil hayvan sahiplerine bir uyarı ve evcil hayvanlarını nasıl güvende tutabilecekleri konusunda tavsiyelerde bulundu.