Gol makinesi rekorlara doymuyor! Haaland attığı golle tarihe geçti!

Manchester City’nin Arsenal’i yendiği maçta gol atan Erling Haaland, ligde 33.golünün atarak bir sezonda en çok gol atan oyuncu rekorunun yeni sahibi oldu. Golcü futbolcunun sakatlık yaşamaması durumunda bu rekoru geliştirmesi bekleniyor.

Gol makinesi rekorlara doymuyor! Haaland attığı golle tarihe geçti!

İngiltere Premier Lig’in 33. Haftasında Manchester City evinde konuk ettiği Arsenal’i 4-1 yendi. City’nin golcüsü Erling Haaland bu maçta da fileleri havalandırdı. Yıldız futbolcu, bu sezon ligde 33.golünü atarak adını tarihe yazdırdı.

Gol makinesi rekorlara doymuyor! Haaland attığı golle tarihe geçti! - Resim : 1

REKORUN YENİ SAHİBİ OLDU

 Haaland, Mohamed Salah’a ait olan İngiltere Premier Lig’de bir sezonda en çok atan futbolcu (32) rekorunun yeni sahibi oldu. Golcü futbolcunun bir sakatlık yaşamaması durumunda bu rekoru geliştirmesi bekleniyor.

Öte yandan Manchester City'nin golcüsü, bu sezon tüm müsabakalarda sadece 42 maçta 49 gol attı.

Gol makinesi rekorlara doymuyor! Haaland attığı golle tarihe geçti! - Resim : 2

Ayrıca Pep Guardiola'nın ekibi FA Cup finalinde Manchester United ile, Şampiyonlar Ligi yarı finalinde  ise Real Madrid ile karşılaşacak.

ERLING HAALAND’IN REKORLARI

Haaland, 1928-1929 sezonunda 38 gol atan Tommy Johnson'ı geride bırakarak bir sezonda en çok gol atan futbolcu rekorunu kırdı.

City’nin UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Leipzig'i 7-0 yendiği maçın ilk yarısında "hat-trick" yaparak 5 kez rakip fileleri havalandıran Haaland, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 30 gole en hızlı ve en genç yaşta ulaşan futbolcu oldu.

Gol makinesi rekorlara doymuyor! Haaland attığı golle tarihe geçti! - Resim : 3

22 yaş 236. gününde 30 gole ulaşan Norveçli yıldız, Kylian Mbappe'nin 22 yaş 352 günle kırdığı rekoru geride bıraktı.

"Devler Ligi"ndeki 25. maçında 30 gole ulaşarak erişilmesi güç bir istatistiğe imza atan Haaland, 34 karşılaşmayla bu alanda rekoru elinde tutan eski Hollandalı futbolcu Ruud Van Nistelrooy'u zirveden indirdi.