Golden Birthday nedir? Altın doğum günü ne anlama geliyor?

Sosyal medyada gündem olan ‘Golden Birthday’in ne olduğu merak ediliyor. Altın doğum günü anlamına gelen Golden Birthday doğum tarihi ve yıl ile eşleşen tarihleri simgeliyor. Peki, Golden Birthday nedir? Altın doğum günü ne anlama geliyor? Golden Birthday nasıl kutlanıyor? İşte detaylar…

Golden Birthday nedir? Altın doğum günü ne anlama geliyor?

Sosyal medya kullanıcıları Golden Birthday kutlamasının ne olduğunu araştırıyor. Sık sık sosyal medyada dile getirilen Altın doğum günü anlamına gelen ‘Golden Birthday’in anlamı araştırılıyor.

GOLDEN BİRTHDAY NEDİR, ANLAMI NE?

Altın Doğum Günü konseptinin yaratıcısının Joan Bramsch olduğuna inanılıyor. Orta batılı bir yazardı ve çocuklarının Altın Doğum Günlerini kutlamaya başladı.

Altın doğum günü anlamına gelen Golden Birthday, doğum günü ve doğum yılının aynı sayı olduğu özel bir yıl dönümü olarak kutlanıyor. Kişi 25’inde 25’e veya 31’inde 31 yaşınıza giriyorsa altın doğum günü olarak adlandırılan özel gün etkinliği yapılır.

ALTIN DOĞUM GÜNÜ HESAPLAMA

2 Ağustos 1995 tarihinde doğan birinin altın doğum günü 1995 + 12 = 2007 yani, 2007 yılı altın doğum günü olarak kutlanır.