Google, Afrika ile Avustralya'yı birbirine bağlıyor! Dev yatırım

Dünya teknoloji devi Google, yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Google'nin son olarak Afrika ile Avustralya'yı birbirine bağlayan projesi büyük bir beğeni kazandı.

Google, Afrika ile Avustralya'yı birbirine bağlıyor! Dev yatırım

Dünyada teknolojinin öncü markası haline gelen Google, attığı adımlarla teknolojide yeni devrimler yaratmaya devam ediyor. 

Google'nin son yatırımı da teknoloji camiasında büyük bir heyecana neden oldu. 

ABD merkezli arama motoru Google, Afrika ve Avustralya kıtalarını birbirine bağlayacak ilk deniz altı fiber optik kablosunu inşa etmeye hazırlanıyor.

AFRİKA GENELİNDE YAYGIN KESİNTİLER OLUYORDU 

Google'ın duyurusu, arızalı denizaltı kablolarından kaynaklanan Afrika genelindeki yaygın kesintilerin ardından geldi.

"Umoja" adlı çalışma kapsamında kablo, Kenya'dan yola çıkıyor. Güney Afrika'daki kara yolculuğunu tamamlamadan önce Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Ruanda, Uganda, Zambiya ve Zimbabve dahil olmak üzere çeşitli ülkelerden geçiyor.

GOOGLE'DAN AÇIKLAMA

Google, rotanın karasal kısmını tamamladığını duyurdu. Kabloyu Hint Okyanusu üzerinden Avustralya'nın Perth şehrine taşıma çalışmaları devam ediyor. Ne zaman tamamlanacağına ilişkin net bir tarih yok.

Google Cloud'un küresel ağ altyapısından sorumlu Başkan Yardımcısı Brian Quigley, şu açıklamayı yaptı:

Mevcut bağlantı rotalarından farklı ve yeni rota oluşturmak, geçmişte yüksek etkili kesintiler yaşayan bir bölge için dayanıklı ağın sürdürülmesi açısından kritik önemde.

HİZMET KALİTESİ ARTACAK

Dünya genelindeki denizlere, okyanuslara ve su yollarına uzanan yüzlerce kablo var. Kabloların çokluğu, veri merkezinin daha kaliteli hizmeti anlamına geliyor.

Tech Crunch'ın aktardığına göre Google, Portekiz'i Nijerya ve Güney Afrika'ya bağlayan Equiano da dahil olmak üzere Afrika merkezli çeşitli kablolama projelerine de yatırım yaptı.

Google, Afrika ile Avustralya'yı birbirine bağlıyor! Dev yatırım - Resim : 1

BAŞKA ÇILGIN PLANLAR DA VAR

ABD merkezli şirket, bu yılın başlarında, Güney Amerika'yı Asya-Pasifik'e bağlayan, Fransız Polinezyası üzerinden Şili'den Avustralya'ya uzanan ilk deniz altı kablolarından birini inşa etme planlarını da duyurdu. 

Afrika'yı Avustralya'ya bağlayan ilk deniz altı fiber optik kablosunun inşa çalışmalarının ne zaman tamamlanacağı henüz belli olmasa da, 2026'yı işaret ediyorlar.