Google Android için güvenlik kalkanı yapıyor! Google’dan Hackerlara büyük darbe

Google, kullanıcılarının rahat bir deneyim sunmasının yanında internette güvenli şekilde gezmelerini de sağlıyor. Google’nin son yaptığı hamle, Android kullanıcılarını oldukça rahatlatacak.

Google Android için güvenlik kalkanı yapıyor! Google’dan Hackerlara büyük darbe

Dünya teknoloji devi Google, kullanıcılarının daha iyi bir kullanım sunması için yaptığı yatırımların yanı sıra insanların internette gönül rahatlığıyla gezmelerini sağlamak için de güvenlik yatırımları yapıyor. Google'nin Android telefonlar için geliştirdiği güvenlik kalkanı ise bu telefonları kullanan insanları korumaya yarayacak. 

DAHA GÜVENLİ BİR HALE GETİRMEK İSTİYORLAR

Android’i daha güvenli bir platform haline getirmek isteyen Google, Android cihazlara güvenlik katmanı oluşturmak için yeni bir güncelleme yapma kararı aldı.

GOOGLE'DAN MÜTHİŞ HAMLE

TeknolojiOku.com’da yer alan bilgilere göre; Android 14 sürümüyle birlikte artık kullanıcılar eski uygulamaları yüklemeyecek. Buradaki eski sınırı şimdilik Android6.0 Marshmallow’un çok daha ileri çekilmesi şeklinde kurgulanacakken, sınırın hangi versiyondan çekileceğinin hala belli olmadığı belirtildi. Bununla birlikte daha önemli bir karar olarak Google, artık APK yüklenmesi de zorlaştıracağı aktarıldı.

APK'LARI İNDİRİP KURAMAYACAKLAR

Bu güncellemeyle birlikte sıradan bir Android kullanıcısı, Play Store’da bulunmayan bir uygulamanın APK’sını Google’da aratarak onu telefonuna indirip kuramayacak. Harici birkaç komut istemi daha yerine getirmek zorunda kalacak olan kullanıcı, bununla uğraşmak istemeyeceği için üçüncü parti mağazalardan indirilen ve zararlı yazılım içerme ihtimali yüksek olan uygulamalara olan talep azalacaktır.