Google araştırmacılarından dünyaya yapay zeka hakkında çok önemli uyarı. Güvenlik açığına dikkat çektiler

Dünya teknoloji devi Google bünyesinde çalışan araştırmacılar tarafından yapay zeka modeli ChatGPT hakkında insanlara çok önemli bir uyarı yapıldı Güvenlik açığına dikkat çekildi.

Google araştırmacılarından dünyaya yapay zeka hakkında çok önemli uyarı. Güvenlik açığına dikkat çektiler

Dünyada teknolojinin lideri konumunda bulunan Google'nin bünyesinde çalışan araştırmacılar, insanların mutlaka dikkat etmesi gereken bir konu hakkında çok önemli bir uyarı gerçekleştirdi. 

GÜVENLİK AÇIĞINA DİKKAT ÇEKTİLER

 Güvenlik açığı, yapay zeka modellerinin geliştirilmesi ve kullanılmasında dikkat edilmesi gereken önemli bir konu olarak öne çıkıyor. Google'da çalışan araştırmacılar yayınladıkları bir makalede ChatGPT gibi yapay zeka modellerinde ortaya çıkan önemli bir güvenlik açığına dikkat çekti. 

GENİŞ VERİ KÜMELERİYLE HİZMET SAĞLIYOR

Bilindiği gibi sohbet botları ve geniş dil modelleri, internet üzerinde geniş veri kümelerini işleyerek kullanıcılara hizmet sağlıyor. Ancak araştırmacılar, bu sistemlerin, doğru sorular yöneltildiğinde kullanıcıların kişisel bilgilerini ifşa edebileceğini keşfettiler.

BİRÇOK BİLGİYİ BARINDIRIYOR 

Bu durum, ChatGPT gibi yapay zeka sistemlerinin milyonlarca kullanıcısı arasında isimler, e-posta adresleri ve telefon numaraları gibi hassas verilere erişebileceği anlamına geliyor. Bu açık, bu tür sistemlerin güvenliği için daha derinlemesine bir değerlendirme ve önlemler alınmasının gerekliliğini ortaya koyuyor.