Google Chrome 15. yaş gününü kutluyor

Dünyanın en önemli arama motoru konumunda bulunan Google Chrome, 15. yaş gününü kutluyor. Chrome yeni yaş gününe ilişkin yeni deneyimleri kullanıcılarının hizmetine sundu.

Google Chrome 15. yaş gününü kutluyor

Dünyanın tartışmasız en büyük teknoloji devleri arasında yer alan Google'nin vazgeçilmez arama motoru Google Chrome de 15. yaş günün kutluyor. 

Standart beyaz arka plana elveda deyin çünkü Google, yeni renkler, açık ve koyu modlara daha sorunsuz erişim de dahil olmak üzere Material You tasarım dilini kullanarak arka plan özelleştirmesini kullanıma sunuyor.

Tarayıcınızın tasarımını değiştirmek için ana sayfanızın alt kısmındaki “Chrome’u Özelleştir” başlıklı yeni düğmeyi tıklayın. Ardından, bir açılır pencere size sarıdan mora ve aradaki her renge kadar değişen renk gruplarıyla temaları değiştirme seçeneği sunacak. Chrome, tıkladığınız seçeneğe otomatik olarak geçiş yapacaktır. Böylece, bir seçim yapmadan önce farklı renkleri keşfedebilirsiniz.

KARANLIK MOD AKTİF OLACAK 

Burada ayrıca tarayıcınızın açık modda, karanlık modda olmasını veya bilgisayarınızın ayarlarıyla eşleşmesini de seçebilirsiniz. Ayarlarınız, hangi Google hesabında oturum açtığınıza bağlı olarak farklılık gösterebilir (ve hatta isterseniz standart beyaz renkte bile kalabilir).

Google ayrıca Chrome’un açılır menüsüne, şirketin Google Şifre Yöneticisi ve uzantıları gibi araçlara erişimi daha hızlı hale getireceğini söylediği daha fazla seçenek ekledi. Bunların yanında Chrome’un yeni, “modern” web mağazasının genel önizlemesine de göz atabilirsiniz. İndirilecek öneriler istiyorsanız artık AI destekli bir uzantı sekmesi ve Editörün öne çıkan bölümü var.