Google Translate artık dilleri çok daha iyi çevirecek! Google'dan büyük bir hizmet daha

Google, kullanıcılarına en iyi hizmeti sunmak için çalışmaya devam ediyor. Google son olarak Translate güncellemesiyle çevirilerin çok daha iyi yapılmasını sağlayacak.

Google Translate artık dilleri çok daha iyi çevirecek! Google'dan büyük bir hizmet daha

Google, kullanıcıların çok sıklıkla tercih ettiği ve dünya genelinde milyonlarca insanın yararlandığı google translate hakkında çok önemli bir güncellemeye gidiyor. 

Teknoloji Oku'da yer alan habere göre uygulama, açıklamalar ve örneklerle ek bağlamsal çeviri seçenekleri sunacak.

ÖRNEKLERLE BİRLİKTE ÇEVİRİLER SUNACAK 

Diyelim ki İngilizce'de birden fazla anlamı olan "row" kelimesinin çevirisini arıyorsunuz. Kelime bir tartışma, bir uçaktaki koltuk sırası veya bir tekneyi itmek için kürek kullanma anlamlarına gelebilir. Google Translate yakında alacağı güncelleme ile işte tüm bu varyantların nasıl kullanıldıklarına dair örneklerle birlikte çeviriler sunmaya başlayacak.

Google, uygulamanın "amaca bağlı olarak doğru ifadeleri, yerel deyimleri veya uygun kelimeleri doğru bir şekilde çevirmek ve kullanmak için ihtiyaç duyulan bağlamı" sağlayacağını söylüyor.

ÇOK DAHA İYİ ÇEVİRİLER YAPILACAK

Her şey yolunda giderse, bu kuşkusuz farklı dillerde daha net iletişim kurmanıza yardımcı olacaktır. Güncellenecek bağlamsal çeviriler, bu aydan itibaren İngilizce, Fransızca, Almanca, Japonca ve İspanyolca gibi diller için kullanılabilecek ve daha fazlasının da gelmesi bekleniyor.