Google uygulaması, aramayı çok kolay hale getiriyor. Artık Google'da aradıklarınızı bulmak çok daha kolay olacak

Dünyadaki en kullanışlı arama motoru olma özelliğini uzun süreden bu yana bünyesinde barındıran Google, kullanıcılarının aramalarını kolaylaştıracak yeni özellikleri eklemeye devam ediyor.

Google uygulaması, aramayı çok kolay hale getiriyor. Artık Google'da aradıklarınızı bulmak çok daha kolay olacak

Dünyadaki en iyi arama motoru olma özelliğini uzun süreden bu yana kimseye bırakmayan Google, yeni özellikleri de kullanıcılarına sunarak onlara daha iyi bir deneyim sağlamaya devam ediyor. Google tarafından yayınlanan yeni bir güncelleme de arama konusunda insanların işini epeyce kolaylaştıracak. 

TASARIM DEĞİŞİKLİĞİ YAPILDI

Google uygulaması, Google Mobil Hizmetler (GMS) uygulama paketinin bir parçası olarak çoğu Android telefonda ve tablette yüklü geliyor. Ana ekranda araç takımı olarak yer almasının yanında ayrı bir uygulama olarak da bulunuyor. Google, uygulamada yaptığı ufak bir tasarım değişikliğiyle arama yapmayı daha da kolaylaştıracak.

ARAMA ÇUBUĞUNUN KONUMU DEĞİŞTİ 

Google uygulamasının 14.48.26.29.arm64 sürümünde arama çubuğunun konumunun değiştiği görülüyor. Arama çubuğu artık üstte değil altta yer alıyor. Arama çubuğunun aşağıya taşınması önemli bir değişiklik. Tüm telefonlardan alttaki arama çubuğuna ulaşmak, dokunmak artık daha kolay olacak.

Genel arama deneyimini iyileştirecek bu değişiklik henüz iOS tarafında yok. iOS’ta Google Chrome’un adres satırı aşağıda. Öte yandan Google, daha önce Android için Chrome’da alta dayalı gezinmeyi denedi, çeşitli testler gerçekleştirdi ancak sonrasında iptal etti. Yakında bu değişecek gibi görünüyor.