Google Yapay Zekası, trafiğe de çözüm bulacak. Tebrikler, çok iyi iş

Dünyanın en iyi arama motoru Google'nin yapay zekasının trafiğe de çözüm bulmak için çalışmalarına devam etmesi büyük bir alkış aldı.

Google Yapay Zekası, trafiğe de çözüm bulacak. Tebrikler, çok iyi iş

Trafik dünyada araba kullanan ya da kullanmayan, bir şekilde ulaşımı kullanan herkesin en büyük sorunlarından biri. Öyle ki büyükşehirlerde yaşayan insanlar bunu çok daha derinden hissediyor. Dünyadaki insanların hayatını birçok hizmetiyle kolaylaştıran Google'nin yapay zekası da trafiğe çözüm bulmak için kolları sıvadı.

Google'ın düzenlediği sürdürülebilirlik etkinliğinde şirket, Green Light programından elde edilen ilk bulguların bazılarını tartıştı ve bu program için yeni bir genişleme dalgası duyurdu.

ORTALAMA BEKLEME SÜRESİNİ HESAPLAYACAK

Green Light, belirli bir ışıkta mevcut trafik sıkışıklığı miktarını ve orada duran araçların ortalama bekleme sürelerini hesaplamak için Haritalar verilerini taramak üzere makine öğrenimi sistemlerini kullanır.

Bu bilgiler daha sonra o kavşaktaki trafik zamanlamasını otonom olarak optimize edebilen yapay zeka modellerini eğitmek için kullanılıyor ve böylece boşta kalma sürelerinin yanı sıra araçların orada yapması gereken frenleme ve hızlanma miktarı da azaltılıyor.

Tüm bunlar Google'ın ortaklarının karbon emisyonlarını 2030 yılına kadar toplu olarak bir gigaton azaltmalarına yardımcı olma hedefinin bir parçasıdır.

ÇOK İYİ OLARAK DEĞERLENDİRİLDİ

Google'nin bu hamlesi, Google ile işlerini kolaylıkla çözen dünya genelindeki milyarca kullanıcıyı da sevindirdi. Kullanıcılar "Tebrikler, çok iyi iş" yorumunda bulundu.