Google yeni yapay zeka modelini tanıttı. ChatGPT falan tarih olacak. Dünya markası rakiplerine fark atmaya geliyor

Teknolojide bir dünya markası olan Google, yeni yapay zeka modelini tanıttı. Google'nin çıkaracağı yapay zeka modelinden sonra ChatGPT tahtından olacak. Dünya markası Google, rakiplerine fark atmaya hazırlanıyor.

Google yeni yapay zeka modelini tanıttı. ChatGPT falan tarih olacak. Dünya markası rakiplerine fark atmaya geliyor

Dünyada teknoloji denilince ilk akla gelen şirketler arasında yer alan ve uzun yıllardan bu yana tahtını koruyan Google, yeni bir yapa zeka modeli üzerinde çalışıyordu. Google'nin bu yapay zeka modelini tanıtmasıyla birlikte ChatGPT de tarihe karışacak. 

ÖNCEKİ YAPAY ZEKA TEKNOLOJİLERİNDEN DAHA GÜÇLÜ 

NTV'de yer alan habere göre; Pichai ve Google DeepMind'ı yöneten Demis Hassabis, Gemini'nin Google'ın önceki yapay zeka teknolojilerinden daha güçlü olduğunu ve daha doğru yanıtlar üretebildiğini ve bazı durumlarda insan muhakemesini taklit etmeye yaklaştığını söyledi.

ÖNEMLİ ALANLARDA CHATGP'Yİ EZİP GEÇECEK

Google, Gemini'nin en güçlü versiyonunun OpenAI'nin en son teknolojisi olan GPT-4'ü birkaç önemli alanda geride bıraktığını iddia eden kıyaslama testi sonuçlarını yayınladı.

Pichai, Gemini'nin bilgisayar kodu üretmede önceki Google teknolojilerinden daha iyi olduğunu ve haber makalelerini ve diğer metin belgelerini daha doğru bir şekilde özetleyebildiğini söyledi.