Google'dan Android işlemciler için faydalı yenilik

Dünya teknoloji devi Google, Android telefonlarda kullanılması için faydalı bir yenilik hazırlığında. Yakın zamanda bu yenilik kullanıcıların beğenisine sunulacak.

Google'dan Android işlemciler için faydalı yenilik

Dünyada haberleşme alanında lider konumda bulunan Google, kullanıcılarının en iyi deneyimlere güvenli şekilde erişmesini sağlamak amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 

Google tarafından Android işlemcili telefonlar için hazırlanan yeni bir özellik de çok faydalı olacağa benziyor. 

BAŞKASININ GÖRMESİNİ İSTEMEDİĞİ UYGULAMALARI GİZLEYECEK 

Samsung tarafından uzun zamandır sunulan “Secure Folder” özelliğini akla getiren “Private Space” özelliği, şu an Android 14 QPR 2 Beta 2 üzerinde test ediliyor ancak 2024’ün sonuna doğru gelecek Android 15 ile sunulacak gibi görünüyor. Bu özellik temel olarak kişilerin başkalarının görmesini istemediği uygulamaları gizlemesine imkan tanıyacak.

Özetle uygulamalar için gizli bir alan yaratan altyapı, hassas uygulamalar için ekstra bir güvenlik katmanı getiriyor, bu sayede telefonun ana şifresini geçebilenler ya da bilenler bu uygulamalara erişim sağlayamıyor. Bu gizli alanın farklı şekillerde korunmasına imkan tanıyacak (Parola, parmak izi vb.) Google, gizli alana alınan uygulamaların bildirimlerini de parolası açılana kadar göstermiyor.

Üzerinde halen çalışıldığı için çıkana kadar ciddi değişiklik görme ihtimali olan özellik, birçok kullanıcıyı fazlasıyla memnun edecektir ve birçok firma tarafından özel Android arayüzlerine dahil edilecektir. Bu sitede ve bağlantılı sayfalarında yer alan içerikler; tamamen veya kısmen LOG’un yazılı izni olmadıkça kaynak gösterilerek veya alıntı yapılarak dahi kullanılamaz, çoğaltılamaz ve değiştirilemez. Detaylı bilgi için http://www.log.com.tr/yasal-uyari-ve-kullanim-sartlari