Google'dan dolandırıcılığa karşı çok sert hamle!

Google tarafından dolandırıcılığa karşı çok sert adımlar geliyor. Google yeni uygulamaya koyacağı uygulamalarla dolandırıcılık faaliyetlerine geçit vermeyecek.

Google'dan dolandırıcılığa karşı çok sert hamle!

Dünyanın en büyük arama motoru olan Google, kullanıcılarına rahat bir deneyin sunmak adına çalışmalarına devam ediyor.  Google tarafından paylaşılan habere göre; Google Voice, artık şüpheli bulduğu aramaları ekranda kırmızı olarak işaretleyecek.

Google, bu özelliğin Pixel telefonları için kullanılan yapay zeka desteğinde olduğu gibi çalışacağını duyurdu. Şüpheli görünüp kırmızı olarak etiketlenen aramalar, ekranda ve arama geçmişinde görünecek.

Engelleme hakkına sahip olacaklar

Google Voice kullanıcıları, kırmızı etiketli numaralardan gelecek aramaları engelleme imkanına sahip olacak. Doğrudan sesli mesaja aktarılacak engellenmiş numaralar, arama geçmişinden kaldırılacak ve spam kutusuna gidecek.

Ayrıca şüpheli görünen fakat şüpheli olmayan aramaları, Google Vocie kullanıcıları tarafından belirtebilecek. Bu şekilde almak istedikleri aramalarla, sorunsuz bir biçimde iletişim kurmaya devam edecekler. Google Voice yeni özelliği, bugünden itibaren kademeli olarak bütün kullanıcılara sunulacak. İki haftalık sürenin ardından da herkeste açılacak.