Google'dan tüm kullanıcılarına çok önemli güvenlik tavsiyesi. Herkes güvenliği için kurmalı

Dünya teknoloji devi Google, kullanıcılarının bilgilerini tehlikeye atacak unsurları tek tek toplayarak bertaraf etmeyi başarıyor. Google, Chrome tarayıcısında aktif olarak istismar edilen güvenlik açıklarını fark ettikten sonra kullanıcılarına önemli bir tavsiyede bulundu.

Google'dan tüm kullanıcılarına çok önemli güvenlik tavsiyesi. Herkes güvenliği için kurmalı

Dünyada teknoloji alanındaki liderliğini sürdüren ve kullanıcılara harika bir deneyim sunan Google, güvenlik açıklarını tespit ederek kullanıcıların daha güvenli gezinmesini sağlıyor. Google tarafından yeni bir açık tespit edilerek kullanıcılara önemli duyuru yapıldı. 

GÜVENLİK AÇIĞI GİDERİLDİ 

Google Chrome güncellemesi ile zero-day açığı giderildi Google tarafından yapılan açıklamaya göre; Windows, Mac ve Linux uygulamalarında önemli güvenlik açıkları ele alındı. Windows'ta 119.0.6045.200, Mac ve Linux'ta ise 119.0.6045.199 sürümüyle birlikte güvenlik açığı giderildi. 

BİLGİ ÇALMAK İÇİN KULLANILABİLİRDİ

CVE-2023-6345 kod numarasına sahip güvenlik ihlalinin, bilgisayarları hedef almak için kullanılabileceği belritilddi. Chrome'un açık kaynak grafik kütüphanesi Skia'da tespit edilen zero-day açığı, kötü amaçlı yazılım yüklemek veya bilgi çalmak için kullanılabilir.

KURULMASINI TAVSİYE ETTİLER

Google, Windows ve Mac için paylaştığı son güncellemeyle bu açığı giderdiğini açıkladı. Bu kapsamda tüm Chrome kullanıcılarını da tarayıcılarını güncellemeye çağırıyor. Güncelleme, uygualma yeniden başlatıldığında otomatik olarak veya Yardım menüsü aracılığıyla elle kurulabilir.

CVE-2023-6345'in aktif olarak istismar edildiği söylenmiş olsa da, ne kadar kullanıcıların tehdit altında olduğu bilinmiyor Ancak masaüstü sürümü için yayınlanan güncelleme paketini mümkün olan en kısa sürede uygulamanızı tavsiye ediyoruz.