Google’nin sahipliğindeki Youtube ile rekabet eden Spotify’den büyük işten çıkarma

Google’nin sahipliğindeki Youtube ile rekabet eden Spotify’da büyük bir işten çıkarma yaşanıyor. Şirketin çalışanlarının yüzde 6'sı ile yolları ayıracağı belirtildi.

Google’nin sahipliğindeki Youtube ile rekabet eden Spotify’den büyük işten çıkarma

Google'nin sahipliğindeki Youtube birçok alanda liderliğini sürdürüyor. Youtube'a karşı rekabet eden şirketlerde ise dikkat çeken bir hareketlilik yaşanıyor. 

Spotify'ın kurucu ortağı ve Üst Yöneticisi (CEO) Daniel Ek, şirket çalışanlarıyla paylaştığı mesajda, son birkaç yılda hızı artırmada büyük ilerleme kaydetmelerine rağmen verimliliği artırmaya eskisi kadar odaklanmadıklarını belirtti.

YÜZDE 6 ORANINDA AZALMA OLACAK

Zorlu bir ekonomik ortamda verimliliğin daha büyük önem kazandığını vurgulayan Ek, daha fazla verimlilik sağlamak, maliyetleri yönetmek ve karar vermeyi hızlandırmak amacıyla şirketin organizasyonunda yeniden yapılanmaya karar verdiğini bildirdi.

Ek, bu kapsamda çalışan sayısını azaltma kararı da aldıklarını belirterek, "Bugün şirket genelinde çalışan sayımızı yaklaşık yüzde 6 oranında azaltıyoruz. Bizi bugün buraya getiren hamlelerin tüm sorumluluğunu üzerime alıyorum." ifadelerini kullandı.