Görenleri büyüleyen güzellik… Bu çiçeği görürseniz sakın bunu yapmayın!

Bahar yağmurlarının ardından yurdun belirli bölgelerinde ters laleler açmaya başladı. Diyarbakır’ın Hani ilçesinde açan çiçek görenleri adeta büyülerken korunması için önlemler de alındı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından alınan önlemler kapsamında koparma cezası 244 bin 315 TL olarak belirlendi.

Görenleri büyüleyen güzellik… Bu çiçeği görürseniz sakın bunu yapmayın!

Anavatanı, Hakkari’nin Şemdinli ilçesi ve Zagros Dağları olan ters laleler bahar yağmurlarının ardından tek tek açmaya başladı.  Diyarbakır’ın Hani ilçesi Nerib Mahallesi’ndeki bin rakımlı Piraziz Dağı’nda Piraziz Türbesi’nin çevresinde de yetişen ters laleler görenleri adeta büyüledi.

 Görenleri büyüleyen güzellik… Bu çiçeği görürseniz sakın bunu yapmayın! - Resim : 1

“Ters Lalele”, “Kan ağlayan gül” anlamına geldiği bilinmektedir. Ters Lale’nin diğer lale türlerinden ayrılan özelliği, yaprak açan yüzünün yukarıya değil aşağıya bakıp, sürekli boynu bükük durması. Özellikle sabah çiğ damlaları veya yağmur üzerine düşende ağlayıp gözyaşı döken bir edasının da olduğu biliniyor.

SAKIN BUNU YAPMAYIN

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından koruma altında olan “Ters Lale”leri koparanlara veya söküp başka yere taşıyanlara 244 bin 315 TL para cezası uyguluyor.

Görenleri büyüleyen güzellik… Bu çiçeği görürseniz sakın bunu yapmayın! - Resim : 2