Görüntüler aylar sonra ortaya çıktı! 6 Şubat depreminin kahramanları Adıyaman'a böyle geldi: Askerlerin sözleri duygulandırdı

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremin ardından ağır hasar gören Adıyaman'a gelen komando birlikleri, polisler, madenciler, sağlık personeli ve gönüllülerin görüntüleri aylar sonra ortaya çıktı. Seferberlikte yer alan askerlerin, "Buradan hemen gidelim, işimize bakalım, insanlar bizi bekliyor. Hadi hemen gidelim" sözleri duygusal anlara neden oldu.

6 Şubatta Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremde Adıyaman ağır hasar almış ve yıkılan binlerce yapının enkazı altında binlerce vatandaş kalmıştı. Enkaz altında kalan vatandaşları kurtarmak için seferber olan komando birlikleri, polisler, madenciler, sağlık personeli ve binlerce gönüllü vatandaş, Adıyaman Havalimanı'na geldi. Havalimanına uçakla gelen depremin kahramanları, Adıyaman Belediyesi Ulaştırma Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı şehir içi otobüsleriyle kent merkezine getirildi.

"BURADAN HEMEN GİDELİM, İŞİMİZE BAKALIM, İNSANLAR BİZİ BEKLİYOR"
Enkazda kalan depremzedeleri kurtarmak için kazmasıyla, küreğiyle, kurtarma ekipmanlarıyla gelen binlerce kişinin seferberliği ve enkaz alanlarına intikal ettirildiği anlar ise araç içi kameralarına yansıdı. Havalimanından otobüse binen askerlerin, ‘Buradan hemen gidelim, işimize bakalım, insanlar bizi bekliyor. Hadi hemen gidelim” sözleri duygulandırdı.

OTOBÜSLERİ TIKA BASA DOLDURARARAK GELDİLER
Yardıma koşmak ve enkaz altında kalan insanları kurtarmak için otobüsleri tıka basa doldurarak kent merkezine gelen ekiplerin göstermiş olduğu seferberlik araç içi kameralarına saniye saniye yansıdı.