Göz kapağı estetiği ile daha genç görünün

Göz kapağı estetiği ile daha genç ve dinamik görünmek mümkün. Daha yorgun ve yaşlı bir görünüme neden olan sarkan göz kapaklarından 1 saatlik bir operasyonla kurtulabilirsiniz.

Göz kapağı estetiği ile daha genç görünün

Yaşlanma ile dinamiklerini yitiren göz kapağındaki cilt kas ve yağ dokusu estetik açıdan kötü bir görüntüye yol açtığını belirten Plastik Estetik ve Rekonstiftik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Hasdemir sarkan göz kapaklarının aynı zamanda görüş darlığı yarattığının altını çizdi.  Görme zorluğu çeken kişinin daha iyi görebilmek için farkında olmadan kaşlarını yukarı kaldırdığını belirten Hasdemir, "Kaşların kaldırılmasıyla sürekli çalışan alın kasları baş ağrısı oluşturur. Sonuç olarak yorgun, kızgın, uykulu ve depresif bir görüntü ortaya çıkar. Alt göz kapağındaki sarkmalar ve torbalanmalar ise daha yaşlı bir görünüm oluşturur. Bu görüntüden kısa bir işlemle kurtulmak daha genç ve dinamik görünmek isteyen hastalar estetik cerraha başvurabilir" diye konuştu.  Üst göz kapak ameliyatları ortalama 1 saat sürüyor ve lokal anesteziyle yapılıyor. Ameliyat sonrası hastalar aynı gün evlerine gidebiliyor.

Göz kapağı ve göz altı operasyonlarında iz kalmıyor

Ameliyatta fazla çilt çizilerek işaretleniyor.  Yağ dokusu ve kas ihtiyaca göre küçük müdahaleler ile yeniden şekil veriliyor.  Kesi göz kapağı oluğuna yapıldığı için hem fakedilmiyor, hem de iyileşme potansiyeli daha yüksek oluyor.  Alt göz kapağı ameliyatları ise ihtiyaca göre genel anestezi altında yapılıyor ve yaklaşık 1.5 saat sürüyor. Operasyonda sarkan cilt çıkarılarak göz torbalanmaları büyük ölçüde düzeltilebiliyor. Kesi göz kapağı içinden veya kirpik altından yapıldığı için iz görülmüyor.  Estetik göz kapağı ameliyatlarında göz çevresinde bir miktar ödem ve morluk olabileceğini belirten Hasdemir,  ilk haftadan itibaren bu şişliklerin azalacağını ve hastanın normal yaşamına dönebileceğini söylüyor.  İHA