Gözaltlarınız morarıyor mu? Evde bu yöntemleri deneyin gözaltı morluğundan kurtulun

Birçok kişinin problemi haine gelen gözaltı morluklarının en büyük nedeni uykusuzluk olarak biliniyor. Stres ve aşırı tüketiminin ortaya çıkardığı morluklara ne iyi gelir? İşte detaylar

Gözaltlarınız morarıyor mu? Evde bu yöntemleri deneyin gözaltı morluğundan kurtulun

Göz altı morlukları olarak da adlandırılan ve alt göz kapaklarının altında koyu halkalar şeklinde ortaya çıkan durum, kadınlarda ve erkeklerde yaygın olarak görülür. Çoğu zaman göz altı torbalarının da eşlik ettiği göz altı morlukları kişinin olduğundan daha yaşlı görünmesine neden olur. Yorgunluk göz altı morlukları için en mantıklı açıklama gibi gözükse de, bu duruma katkıda bulunabilecek bir dizi farklı faktör vardır. Çoğu durumda, göz altı morlukları endişe edilecek bir sağlık sorununa işaret etmez ve tıbbi müdahale gerektirmez. 
Gözaltı morluklarını evde kendi yönteminizle giderebilirsiniz.  İşte o şifa kaynakları…
 

Süt

Göz altı morluklarını kısa sürede kendi cilt renginize döndürmek için, süt kullanabilirsiniz. Temiz bir pamuk ile soğuk sütü morlukların olduğu bölgeye uygulayın. 10 dakikanın ardından ılık su ile yüzünüzü yıkayın. Morlukların, normal cilt rengine döndüğünü göreceksiniz.

Maydonoz

Detoksların içerisinde sık sık yer verilen maydanoz, C ve K vitamini bakımından oldukça zengindir. Özellikle vitamin eksikliği nedeniyle ortaya çıkan morlukları giderme konusunda da etkilidir. Maydanozları doğrayıp sıcak suda bekletin. Su ılıklaştığında pamuk yardımıyla göz altlarına uygulayın. Bu şekilde 10 dakika bekletin ve ardından durulayın. Maydanoz hem morluklara, hem de şişliklere iyi gelmektedir.

Badem yağı

Cilt nemlendirme denildiğinde en çok tavsiye edilen besinlerden biri de badem yağıdır. Gece yatmadan önce temiz bir pamuğu badem yağına batırın. Ardından pamuğu göz altlarına koyun ve bekletin. Sabah uyandığınızda yüzünüzü mutlaka ılık suyla yıkayın. 1 hafta düzenli kullanımda sağlıklı bir cilde kavuştuğunuzu göreceksiniz.

Çay poşeti

Kan damarlarını genişleten poşet çay, hem göz altı morluklarına, hem de göz ağrılarına iyi gelmektedir. Yeni kullandığınız bir poşet çayı kenarda bekleterek ılıtın. Ilıklaşan poşet çayı göz altlarına koyarak 15 dakika bekletin.

Patates

Göz ağrıları ve göz altı morlukları denildiğinde ilk akla gelen besinlerden biri de patatestir. Kolay uygulama için kabukları soyulmuş patatesleri orta kalınlıkta doğrayın ve gözlerinizin üzerinde 15-20 dakika bekletin. Alternatif olarak temiz bir tülbent ile patateslerin suyunu çıkartabilirsiniz. Pamuğu patates suyuna batırdıktan sonra göz altı morluklarına sürün ve 15 dakika bekleyin. Ardından ılık su ile durulayabilirsiniz.

Salatalık

İçeriğinde %96 oranında su bulunan salatalık, göz altı derisine yeterli miktarda sıvı verir. Salatanın kabuklarını soyun ve suyunu çıkartın. Temiz bir pamuk ile salatalığın suyunu göz altına sürün. Bu işlemi bastırmadan, zarif hareketlerle yapmaya çalışın. Bunun dışında soğuk salata dilimlerini göz ve göz altlarında bekletebilirsiniz.

Hindistan cevizi yağı

Bir yemek kaşığı hindistan cevizi yağı ve bir yemek kaşığı badem yağı karıştırılır ve bu karışımı bir kaba alın. Sabahları oluşan göz altı morlukları ve şişliklerin üzerine masaj yaparak uygulayın. 20 dakika bekleyin ve ılık suyla durulayın.

Aloe vera

Evinizde de yetiştirebileceğiniz aloe vera bitkisinin cilt sağlığı üzerinde çok büyük etkileri vardır. Yüzyıllardan beri de göz altında oluşan torba ve morluklar için kullanılır. Bitkiden keseceğiniz bir dalın içindeki aloe vera jeli göz altlarınıza masaj yaparak uygulayın ve bir süre beklettikten sonra durulayın.

Elma kabukları

Elma kabuklarını soyup göz altlarınızda bekletebileceğiniz gibi elmanın suyunu sıkıp pamuğu elma suyuna batırarak da göz altlarınız da bekletebilirsiniz. Elma cilt sağlığı için oldukça faydalıdır.

Soğuk kompres

Soğuk damarlarda büzüşmeye neden olur ve kılcal damarlarınızın geri çekilmesini sağlar. Soğuk kompresi birçok şekilde uygulayabilirsiniz. İlki temiz bir havlu ya da bezi buzlu suya batırarak gözünüze bir dakika boyunca bastırmanız. İkinci yöntem ise buzlukta beklettiğiniz kaşığın dış yüzeyini göz altlarınızda 1 dakika bekletmeniz. Üçüncü yöntem ise bakım ve güzellik marketlerinde bulabileceğiniz jel göz bantları. Bu jel bantları buzlukta tutuyorsunuz ve istediğiniz zaman çıkarıp gözünüze takabiliyorsunuz.