Resmen bebekliğinize döneceksiniz! Uzmanlar dolgun ve pürüzsüz cildin sırrını açıkladı

Mat görünen ve lekeli bir cilt, yaşınız kaç olursa olsun bakımsız görünmenize neden oluyor. Pürüzsüz sağlıklı ciltlere sahip olmayı kim istemez ki? Gün içinde ciltte oluşan kirliliği artık düşünmenize gerek yok. Uzmanlar dolgun ve pürüzsüz cildin sırrını açıkladı. İşte, detaylar...

Resmen bebekliğinize döneceksiniz! Uzmanlar dolgun ve pürüzsüz cildin sırrını açıkladı

Herkes sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak ister, özellikle de kadınlar... Uzmanlar, bebeksi görünen bir cilde nasıl sahip olunacağını açıkladı. Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Op. Dr. İlsun Aka, pürüzsüz, genç ve sağlıklı bir cilde sahip olmak için neler yapılabileceğini sizler için anlattı.

Günümüz koşuşturmasında cilt kalitesini korurken aynı zamanda lekelerin tedavisini sağlamak mümkün hale gelmiştir. Mineral içeren serumlar ve yardımcı tedavi yöntemleri cilt problemlerinin giderilmesinde etkili sonuçlar sağlanmaktadır.

Resmen bebekliğinize döneceksiniz! Uzmanlar dolgun ve pürüzsüz cildin sırrını açıkladı - Resim : 1

Kök hücre içeren serumlarla sağlıklı cilde sahip olunabilir

Baby face tedavisi leke tedavisi ve cilt yenileme amaçlı bir uygulamadır ve bu yöntem ile başarılı sonuçlar elde edilir. Lazer ışını ile ciltte yaklaşık 100 mikron çapında birçok mikrokanal açılır. Daha sonra kişilerin sorunlarına göre C vitamini, retinol, resveratrol, traneksamik asit gibi kök hücre içeren nanopartiküller cilde enjekte edilir. Bu nedenle üründe bulunan lazer etkisi ve antioksidanlar aydınlatıcı etkiler sağlar. Bu işlem diğer lazerlerden oldukça farklıdır. Öncelikle tedavinin kısa sürmesi en büyük avantajlarından biridir. Uygulama ise 7-10 dakikada işlem tamamlanır ve ağrısız, acısız bir süreçtir. Bu nedenle anesteziye gerek yoktur. İşlem sonrası kızarıklığın kısa zamanda azalması sayesinde kişi hemen günlük hayata dönebilir.

Resmen bebekliğinize döneceksiniz! Uzmanlar dolgun ve pürüzsüz cildin sırrını açıkladı - Resim : 2

Hyalüronik asit birçok problemin çözümünde etkilidir

Hyalüronik asit, yüzdeki derin ve ince kırışıklıkları doldurmak, dudak ve konturları dolgunlaştırmak ve sivilce izlerini gidermek için kullanılır. Sıklıkla uygulanan yerler ise dudak, dudak çevresi ve burun – yanak arası çizgilerdir. 15 – 20 dakika içerisine tamamlanan işlemin sonucunu hemen görmek mümkündür. Uygulama yapılan bölgede hafif bir kızarıklık ve şişlik oluşur ancak gün içerisinde kendiliğinden geçecektir.

Resmen bebekliğinize döneceksiniz! Uzmanlar dolgun ve pürüzsüz cildin sırrını açıkladı - Resim : 3

İleri derecedeki kırışıklıklar tedavi edilebilir

Gergin bir görünüme sahip olmak isteyenler Fransız askısı yöntemini tercih edebilirler. Ameliyatsız bir yöntem olduğu için popüler bir yöntemdir. Basit bir askılama yöntemi ile işleme uygun ipler kanül aracılığı ile uygulanır. Bu yöntem özellikle ameliyattan çekinen kişiler için idealdir. Yaşlanma belirtileri cerrahi işleme gerek kalmadan kısa süre içerisinde ortadan kaldırılır. Sadece estetik kaygılar amacıyla değil yüz felci sonucu oluşan ifade bozukluğunun tedavisinde de kullanılır.

Genellikle yüzde sarkma görülen bölgelerde uygulanması önerilir. Bu bölgeler; oval kısımlar, yanaklar, çene altı, kaş ve kaş çevresi, boyun ve elmacık kemikleridir. İşlem sürecinde ise lokal anestezi yapılır ve yaklaşık 1 saat içerisinde tamamlanır. Uygulama yapılacak bölgeler işlem öncesinde belirlenir ve bu bölgelere deri altından ipler yerleştirilir. Yerleştirilen ipler kişinin ihtiyacı doğrultusunda ayarlanır ve dikişe ihtiyaç duyulmadan işlem tamamlanır. Operasyon sonrası şişlik ve ağrı oluşabilir. Doktorun tavsiye edeceği ilaçlar ile bu sorunlar çözülebilir. 3 hafta boyunca ise yüz sık ovuşturulmamalı ve yüz üstü yatılmamalıdır.

Resmen bebekliğinize döneceksiniz! Uzmanlar dolgun ve pürüzsüz cildin sırrını açıkladı - Resim : 4

Gözenek sorunu birçok kişinin problemi!

Gözenek sorunundan şikayetçi olanlar karbon peeling tercih etmelidir. Sadece gözenek sorunu ile de kalmayıp yağ düzensizliği içinde etkili olur. İşlem sonrası kişi gündelik hayatına kolaylıkla geri dönebilir. Uygulaması ise oldukça kolaydır; temizlenen cilde karbon serum sürülür ve 10 dakika bekletilir. Bekleme süresinin ardından cilde lazer ışınları gönderilerek karbon partikülleri emilir. 15-20 dk süren seanslar ihtiyaca bağlı olarak 10 gün arayla tekrar edilmelidir.

Resmen bebekliğinize döneceksiniz! Uzmanlar dolgun ve pürüzsüz cildin sırrını açıkladı - Resim : 5

Dolgun ve pürüzsüz cildin sırrı kollajen aşıdır

Kollajen aşısı sayesinde kişinin zaman içerisinde azalmaya başlayan kollajen üretimi desteklenir. Bunun haricinde akne ve ameliyat izlerinin tedavisinde de tercih edilir.

İşlem öncesinde uygulama yapılacak bölge belirlenir ve lokal bir şekilde anestezi uygulanır. İnce uçlu iğneler sayesinde aşı yapılır. Aşı sonrası yüzde hafif kızarıklar oluşabilir ancak gün içinde kendiliğinden geçer. Kişinin ihtiyacına uzman hekim tarafından seans sayısına karar verilir.