Gözler FED Başkanı Jerome Powell'a çevrildi! FED faiz kararı ne zaman, hangi gün açıklanacak?

Vatandaşlar FED faiz toplantısının tarihini merak etti. FED faiz kararının ne zaman açıklanacağı, piyasaları yakından takip eden yatırımcılar tarafından araştırılıyor. FED faiz kararı ne zaman, hangi gün açıklanacak?

Gözler FED Başkanı Jerome Powell'a çevrildi! FED faiz kararı ne zaman, hangi gün açıklanacak?

En son geçtiğimiz Temmuz ayında gerçekleşen FED faiz kararı toplantısının ardından, ABD Merkez Bankası, politika faizini 75 baz puanlık faiz artırımına gidildi artışla birlikte politika faiz yüzde 2,25-2,50 seviyesine çıktı.

Toplantının ardından FED Başkanı Jerome Powell, enflasyonu düşürmek için faiz artışlarına devam edeceklerini açıklamıştı. Fed Başkanı Jerome Powell, "Enflasyon yüksekken ekonomi tam potansiyeline ulaşamaz" dedi.

Gözler FED Başkanı Jerome Powell'a çevrildi! FED faiz kararı ne zaman, hangi gün açıklanacak? - Resim : 1

FED Başkanı, yaptığı açıklamalarda faiz artırımına dair ipuçlarını verdi. Açıklamaların bir kısmı şöyle:

Powell "Yüksek faiz, yavaş büyüme ve iş gücü piyasasında durulma enflasyonu düşürürken bunlar hane halkına ve şirketlere acı verecek. Bu, enflasyonu düşürmenin talihsiz bir bedelidir. Ancak fiyat istikrarını sağlamamak çok daha fazla acıya sebep olur"

Geçtiğimiz Temmuz ayında gerçekleşen FED faiz kararı toplantısının ardından ABD Merkez Bankası (FED) tarafından Eylül ayında yapılacak olan toplantı birçok yatırımcı tarafından merak konusu oldu.

FED'in yüzde 54 ihtimalle 50 baz puan faiz artıracağı tahmin edilirken, 75 baz puanlık faiz artışı ihtimali ise yüzde 46 seviyesinde görünüyor.

FED faiz kararı ne zaman, hangi gün açıklanacak?

Altın, dolar ve kripto para yatırımcıları tarafından beklenen FED faiz kararı toplantısı 20-21 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek.