Gözler Kabine Toplantısı'nda! Normalleşme nasıl olacak?

İki haftalık kademeli normalleşmenin ardından gözler yeniden Kabine Toplantısı'nda alınacak yeni kararlara çevrildi.

Gözler Kabine Toplantısı'nda! Normalleşme nasıl olacak?

Yarınki Kabine Toplantısı'nda alınan tedbirlerin biraz daha gevşetilmesi ve normalleşme sürecine girilmesi bekleniyor. Dükkanlarını kapatmak zorunda kalan kafe ve restoranlar ve esnaf kabineden çıkacak kararlara kitlenmiş durumda.  

Öğrenci ve öğretmenler de yüz yüze eğitim kararının çıkmasını bekliyor. En çok merak edilen konusu ise sokağa çıkma yasaklarında yapılması beklenen değişiklikler.  Aşılama oranına bağlı olarak da maskesiz sokağa çıkma serbestisi getirilmesi de beklentiler arasında 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Bilim Kurulu toplantısı sonrası 1 Haziran sonrası için yeni normalleşmeye yönelik taslak çalışması yapıldığını açıklamıştı. Taslak çalışması Kabine Toplantısı sonra son şeklini alarak açıklanacak.

Kabine Toplantısı yarın

En son 17 Mayıs’ta gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada, "Kabine toplantımızda Haziran'dan itibaren başlayacak kademeli normalleşmenin 2. etabını görüştük. Önümüzdeki günlerde gelişmelere göre milletimizle paylaşacağız" demişti.

Türkiye'nin salgına karşı alacağı yeni tedbirlerin kararlaştırılacağı Kabine Toplantısı, 31 Mayıs'ta yapılacak.

1 Haziran'da değişmesi beklenen tedbirler 

Kabine toplantısında 1 Haziran sonrası hangi tedbirlerin uygulanacağı şekillenecek.

Edinilen bilgiye göre, toplantıda kafe ve restoranların kişi sınırlaması ile açılması, düğünlere belirli kurallar içerisinde izin verilmesi, sokağa çıkma kısıtlamasının esnetilmesi ve açık havada maske zorunluluğunun kaldırılmasına ilişkin konular gündeme getirilecek.

 Telafi eğitimi bu hafta belirlenecek 

Eğitim alanında atılacak adımlar da Kabine toplantısında ele alınacak.

Telafi eğitimine ilişkin sürecin ayrıntılarının da Kabine toplantısında alınması bekleniyor. Telafi eğitimin ne zaman başlayacağı ve yüz yüze mi yoksa uzaktan mı olacağı masadaki konular arasında.

Konuya ilişkin Mili Eğitim Bakanı Selçuk, Hürriyet gazetesine yaptığı açıklamada "Telafi eğitimi ne zaman başlayacak? Yüz yüze mi yoksa uzaktan mı olacak?” soruısuna yanıt verdi.

Bakan Selçuk, "Biz telafi eğitiminin haziran ayı başında başlamasını ve yüz yüze olmasını istiyoruz" dedi. 2021-2022 eğitim-öğretim yılının erken başlaması çağrılarını da değerlendiren Selçuk,, "İklim açısından okulların Ağustos'ta açılması doğru değil. Eylül gibi planlıyoruz" diye konuşmuştu ifadelerini kullandı.