Gözler onların üzerinde! Fenerbahçe – Galatasaray derbisinin kaderini Dzeko ve Icardi belirleyecek!

Trendyol Süper Lig’in 18.haftasında oynanacak olan Fenerbahçe- Galatasaray derbisinde gözler golcülerde olacak. Fenerbahçe’nin kaptanı Edin Dzeko bu sezon ligde 15 maçta 12 gol, 4 asistlik performans sergiledi, Galatasaray’ın Arjantinli golcüsü Mauro Icardi ise 16 maçta 12 gol, 5 asistlik katkı yaptı.

Gözler onların üzerinde! Fenerbahçe – Galatasaray derbisinin kaderini Dzeko ve Icardi belirleyecek!

Trendyol Süper Lig’in 18.haftası derbi müsabakasına sahne olacak. Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynanacak olan müsabakada Fenerbahçe, evinde Galatasaray’ı ağırlayacak. 43 puanı bulunan iki takım kritik müsabakadan galip ayrılmaya çalışacak. Bu müsabaka öncesi iki takımda golcülerin performansı maçı etkileyecek.

Gözler onların üzerinde! Fenerbahçe – Galatasaray derbisinin kaderini Dzeko ve Icardi belirleyecek! - Resim : 1

GOL KRALLIĞI YARIŞINDA ZİRVEDELER

Fenerbahçe’nin Bosna Hersekli futbolcusu Edin Dzeko ve sarı-kırmızılıların Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi ile attıkları 12'şer golle, Süper Lig'de gol krallığı yarışında zirveyi paylaşıyor.

Gözler onların üzerinde! Fenerbahçe – Galatasaray derbisinin kaderini Dzeko ve Icardi belirleyecek! - Resim : 2

Dzeko oynadığı 15 müsabakada 12 golünün yanında 4 de asist katkısı verdi. Icardi, ligde görev aldığı 16 maçta 12 kez gol sevinci yaşarken, 5 de asist yaptı.

FENERBAHÇE’DE GOL DAĞILIMI

Fenerbahçe, bu sezon Süper Lig'de kaydettiği 44 golle en çok gol atan takım konumunda bulunuyor. Sarı-lacivertlilerde Edin Dzeko'nun 12 golü dışında, Sebastian Szymanski 8, Dusan Tadic 7, İrfan Can Kahveci 6, Michy Batshuayi 3, Bright Osayi-Samuel 2, Joshua King, Cengiz Ünder ve Alexander Djiku da 1'er kez gol sevinci yaşadı. Kalan 3 golü de rakip takımlar kendi kalesine attı.

Gözler onların üzerinde! Fenerbahçe – Galatasaray derbisinin kaderini Dzeko ve Icardi belirleyecek! - Resim : 3

GALATASARAY’IN GOL DAĞILIMI

Süper Lig'de Galatasaray ise rakip fileleri 32 kez havalandırdı. Sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe'nin ardından ligde en çok atan ikinci takım olarak yer alıyor. Aslan'da Mauro Icardi'nin 12 golünün yanı sıra, Kerem Aktürkoğlu ve Wilfried Zaha 5'er, Dries Mertens ve Hakim Ziyech 2'şer, Sergio Oliveira, Sacha Boey, Davinson Sanchez, Abdülderim Bardakcı ve Cedric Bakambu da 1'er gol attı. 1 golü de rakip takım kendi kalesine gönderdi.

Gözler onların üzerinde! Fenerbahçe – Galatasaray derbisinin kaderini Dzeko ve Icardi belirleyecek! - Resim : 4