Göztepe'nin efsane ismi Doğan Küçükduru kimdir? Doğan Küçükduru kaç yaşında vefat etti, nereli?

Süper Lig'in İzmir temsilcilerinden Göztepe'nin eski efsane futbolcularından Doğan Küçükduru, koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede 67 yaşında hayata gözlerini yumdu. Peki, Doğan Küçükduru kimdir? Doğan Küçükduru kaç yaşında vefat etti, nereli?

Göztepe'nin efsane ismi Doğan Küçükduru kimdir? Doğan Küçükduru kaç yaşında vefat etti, nereli?

Göztepe’nin 1977-1978 sezonunda şampiyon olan unutulmaz kadrosunda yer alan Doğan Küçükduru, sarı kırmızılılarda 1971-1975 ve 1977-1980 yılları arasında 7 sezon forma giyip futbolu yine Göz-Göz'de bırakmıştı. A Milli Takım'da da 1 kez forma giyen Küçükkuru'nun cenazesi kulüpte tören yapılmadan, Urla Güvendik Mezarlığı'nda koronavirüs tedbirleriyle defnedilecek. Peki, Doğan Küçükduru kimdir? Doğan Küçükduru kaç yaşında vefat etti, nereli?

Göztepe'nin efsane ismi Doğan Küçükduru kimdir? Doğan Küçükduru kaç yaşında vefat etti, nereli? - Resim : 1 Doğan Küçükduru kimdir?

Doğan Küçükduru (d. 1 Ocak 1954, İstanbul), Türk eski millî futbolcu. Göztepe'de uzun yıllar forma giymiştir. Özellikle Göztepe'yle elde ettiği başarılardan dolayı kulübün efsane futbolcuları arasında gösterilmektedır. Göztepe'de İrfan Ertürk ve Sadullah Acele ile beraber oluşturduğu başarılı forvet üçlüsü yüzünden Göztepe taraftarının söylediği doğan, irfan, ortala bombala sado bombala tezahüratıyla tanındı. Mersin İdman Yurdu'nda oynadığı dönemden ve elde ettiği başarılardan dolayı bu kulüp ve taraftarları tarafindan kulübün önemli futbolcuları arasında gösterilmektedir.

Göztepe'nin efsane ismi Doğan Küçükduru kimdir? Doğan Küçükduru kaç yaşında vefat etti, nereli? - Resim : 2

Futbolculuk kariyeri

Kulüp kariyeri

Futbola Kasımpaşa altyapısında başladı ve daha sonra as takıma yükselerek burada oynadı. Göztepe'de 1971-72 sezonunun itibaren oynamasıyla tanındı. Dört sezon Süper Lig'de mücadele eden Göztepe'de forma giydi ve burada gösterdiği performansla Türkiye millî takımına kadar yükselmeyi başardı.

1975-76 sezonunda 1. Lig ekiplerinden Mersin İdman Yurdu ligde iddialı duruma gelebilmek icin Türk futbolunun o zamanlar önde gelen teknik direktörlerinden Kadri Aytaç'la anlaştı ve onun isteği doğrultusunda birçok Süper Lig oyuncusu transfer etmeye başladı. Bu transferlerden birisi olarak Doğan Küçükduru Mersin İdman Yurduna geçti. İlk sezonunda takımıyla 1. Lig şampiyonluğu yaşayarak Süper Lig'e yükseldi. Bir sezonda Süper Lig'de burada forma giydikten sonra takımdan ayrıldı.

1977-78 sezonunun başında 1. Lig'de mücadele eden eski takımı Göztepe'ye geri döndü. Göztepe'de çabuk uyum sağladı ve İrfan Ertürk ve Sadullah Acele ile beraber başarılı bir üçlü forvet oluşturdu. Buradaki ilk sezonunda takımıyla 1. Lig şampiyonluğu yaşayarak Süper Lig'e yükseldi. Süper Lig'de iki sezon boyunca oynadıktan sonra Göztepe'nin iki sezon aradan sonra tekrar 1. Lig'e düşmesinin ardından takımdan ayrıldı.

Göztepe'nin efsane ismi Doğan Küçükduru kimdir? Doğan Küçükduru kaç yaşında vefat etti, nereli? - Resim : 3

Millî takım kariyeri

1 kez Türkiye millî takımına çağrılan Doğan Küçükduru, 1 kez Türkiye millî takımı formasını giymiştir.