Gram altın, yatırımcısını mutlu etti! Gün içinde öyle bir yükseldi ki rekor kırdı! İşte altındaki son durum

FED’in faiz kararı sonrası düşüşe geçen gram altın yeni günde yükselişe geçti. Gram altın gün içinde 1.491 TL seviyesi görerek rekor kırarken Ons altın da yükseldi. İşte altın fiyatlarındaki son durum…

Gram altın, yatırımcısını mutlu etti! Gün içinde öyle bir yükseldi ki rekor kırdı! İşte altındaki son durum

Türkiye’de vatandaşların en çok yatırım yaptığı altının fiyatı gün içinde sürekli değişime uğruyor. Özellikle yurt içi ve dış piyasalarda yaşanan gelişmelere bağlı olan altının fiyatı, dün altının ons fiyatı ve döviz kuruna paralel değer kaybetmişti.

Gram altın yeni günde 1.465 ile 1.470 TL aralarında seyrederken saat 16.00’dan itibaren seri bir yükseliş ivmesi yakaladı. Gram altın saat 17.00’den sonra 1.491 TL’ye kadar çıkarak rekor kırdı. Gram altın 1.488 TL seviyelerinde seyrederken altındaki yükseliş bir önceki güne göre yüzde 1,26 oldu.

Ons altın ise saat 16.00’dan sonra 1.934 dolar seviyesindeyken gram altın gibi yükselişe geçti. Ons altın en yüksek 1.960 doları gördü. Gram altın 1.958 dolar seviyelerinde seyrederken değişim bir önceki güne göre yüzde 0,83 oldu.

Analistler, küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dün politika faizini sabit bırakmasının ardından sınırlı da olsa pozitif seyir izlediğini belirterek yatırımcıların odağında Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) para politikası kararlarının olacağını kaydetti.

Geçen yılın mart ayından bu yana her toplantıda politika faizini artıran Fed, 10 toplantının ardından faizleri yüzde 5-5,25 aralığında sabit tuttuğunu hatırlatan analistler, altının ons fiyatının yeni günde 1.930 dolarla 17 Mart'tan bu yana en düşük seviyeyi test ettiğini ifade etti.

Analistler, Fed Başkanı Jerome Powell'ın toplantı sonrası yaptığı açıklamada enflasyonu zamanla yüzde 2'ye düşürmek için bu yıl bazı ek faiz artışlarının uygun olacağını düşündüğünü aktararak, para piyasalarındaki fiyatlamalarda temmuz toplantısında Fed'in 25 baz puan faiz artışı yapacağına ilişkin beklentilerin yüzde 70 seviyesine çıktığını söyledi.

Teknik açıdan altının ons fiyatında 1.930 ve 1.920 doların destek olduğunu ifade eden analistler, 1.950 ve 1.960 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.