Gram altın yeni haftaya hızlı başladı! O değeri görüp rekor tazeledi, yatırımcıyı mutlu etti! İşte altındaki son durum

Altın fiyatları yeni haftaya hareketli başladı. Dolar kurundaki yükselişe paralel olarak yükselen gram altın gün içinde 1.491 TL seviyelerin çıkarak rekor tazeledi. İşte altındaki son durum…

Gram altın yeni haftaya hızlı başladı! O değeri görüp rekor tazeledi, yatırımcıyı mutlu etti! İşte altındaki son durum

Yatırım denildiği zaman vatandaşların ilk aklına gelen araç olan altın fiyatı yeni haftayla birlikte vatandaşların odağında yer alıyor. Özellikle gram altının fiyatında son günlerde yaşanan yükseliş devam etti.

Gram altın 12 Haziran Pazartesi gününde 1.483 TL seviyelerinde güne başladıktan sonra döviz kurundaki yükselişe paralel olarak gün içinde yükseldi. Gram altın en yüksek 1.491 TL seviyesine çıkarak rekor tazeledi.

Gram altın daha sonra geri çekilme yaşadıktan sonra 1.485 TL seviyelerinde günü tamamladı. Gram altındaki değişim bir önceki güne göre yüzde 0,78 olarak kayıtlara geçti.

1.950 dolar seviyelerinde güne başlayan altının onsu ise gün içinde en yüksek 1.966 doları gördükten sonra düşüşe geçti. Altının onsu günü bir önceki kapanışa göre -0,16 % düşüş yaşadı, 1957 dolardan günü kapattı.

Analistler, küresel piyasalarda, enflasyon ve resesyon ikileminde belirsizliğin devam ettiğini belirterek, bu hafta yatırımcıların odağında ABD, Avrupa, Japonya ve Çin merkez bankalarının para politikalarının olacağını bildirdi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) çarşamba günkü toplantıda yüzde 74 ihtimalle politika faizini sabit tutmasının beklendiğini aktaran analistler, politika metni ve toplantı sonrası Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarının varlık fiyatları üzerinde etkili olmasının öngörüldüğünü ifade etti.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in, bu hafta faiz artırımlarına ara verebileceği ihtimalinin güçlenmesine karşın ABD ekonomisinde iş gücü piyasasında soğuma sinyallerinin istenilen seviyede olmadığını aktaran analistler, Fed'in temmuzda 25 baz puan daha faiz artırarak "şahin" politikalarına son vermesinin beklendiğini söyledi.

Analistler, ABD'de hazine bütçe dengesi verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.960 ve 1.950 doların destek olduğunu, 1.980 ve 2.000 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

Bugün yurt içinde açıklanan verilere göre, cari açık, nisanda 5 milyar 404 milyon dolar olurken, işsizlik oranı yüzde 10,2'ye çıktı.