Green Card sonuçları açıklandı mı? Green Card çekilişi ne zaman? Green Card başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

ABD’de yaşam ve çalışma hakkı tanıyan Green Card çekilişi sonuçları bekleniyor. Ömür boyu Amerika'da oturma ve çalışma iznine sahi p olmak için binlerce kişinin başvuru yaptığı Green Card için sonuçların ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Peki, Green Card sonuçları açıklandı mı? Green Card başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

Green Card sonuçları açıklandı mı? Green Card çekilişi ne zaman? Green Card başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

ABD Freetown Büyükelçiliği, DV 2023-2024 Green Card çekilişi başvuruları ekin ve kasım aylarında alınmıştı.ABD’de oturum ve çalışma iznini kapsayan Green Card başvurusu yapan binlerce kişinin gözü sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi. Peki, Green Card sonuçları açıklandı mı? Green Card başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

GREEN CARD BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Green Card başvuru sonuçları bu yıl 6 Mayıs 2023 Cumartesi tarihinde açıklanacak. Green Card başvuru sonuçlarına https://www.dvlottery.state.gov/ adresinden ulaşılabilecek.

ÇEKİLİŞ NASIL YAPILIYOR?

Tüm Green Card başvuruları Kentucky Consular Center’da toplanıyor ve bölgeye ayrılarak numaralandırılıyor. Çekiliş, başvuru sürecinin bitiminde bilgisayar tarafından otomatik olarak yapılıyor. Her bölgeden rastgele yapılan seçimler sonucunda kazananlar belirleniyor. Sonuçlar, resmi web sayfasında başvururken verilen konfirmasyon numarası ile öğreniliyor. Sonuçları başvuran kişinin takip etmesi gerekiyor, çünkü kazananlara özel bir bilgilendirme yapılmıyor. Kazandığınız takdirde başvuru dosyasında belirtilen evraklarla birlikte konsoloslukta mülakata giriyorsunuz ve beklentileri karşıladığınız takdirde Green Card almaya hak kazanıyorsunuz.

GREEN CARD NEDİR?

Green Card olarak bilinen Yeşil Kart, Amerika Birleşik Devletleri Kongresi tarafından yapılması zorunlu Çeşitlilik Göçmenlik Programı olarak bilinir. Her yıl Amerika'ya az göçmen gönderen ülkelerin vatandaşlarına rastgele seçim yöntemiyle 55,000 göçmen vizesi alma fırsatı sağlamaktadır. Çekilişi kazanan kişilerin vize alabilmeleri için gerekli eğitim ve/veya iş koşullarını sağlamaları ve diğer gereklilikleri yerine getirmeleri gerekmektedir. DV Green Card 2022'de bazı kurallar vardır. Yapılan çekiliş rastgele bilgisayar tarafından seçilmektedir ve vizeler altı coğrafi bölge arasında paylaştırılmaktadır.

GREEN CARD ÇIKTIKTAN NE KADAR SONRA AMERİKA'YA GİDİLİR?

Kişiler, Green Card hakkını elde ettikten sonra Amerika'da yaşamak zorunda değillerdir. Ancak kazanılan hakkı kaybetmemek için kartın alınmasından sonraki altı ay içinde Amerika Birleşik Devletleri'ne giriş yapılmalıdır. Devamındaki yıllarda ise yılda en az bir kez ülkeye giriş yapılma zorunluluğu vardır. Aksi takdirde yeniden başvuru yapma gerekliliği doğacaktır.

GREEN CARD ÇIKTIKTAN SONRA MÜLAKAT NE ZAMAN YAPILIR?

Kart alındıktan sonra bazı belgelerin tamamlanması ve resmî sitede yer alan formların eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir. Çekiliş sonucunda Green Card alma hakkı kazanan kişiler mülakata çağırılırlar. Mülakatlar, Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçiliği'nin verdiği tarihlere göre yapılmaktadır. Yaklaşık üç ay süre boyunca mülakatlar yapılır. Peki, Green Card çıktıktan sonra ne kadar süre geçerli olur?

Green Card çıktıktan sonra Amerika'da yaşamak kalıcı olarak mümkündür. Kart ile elde edilen hak beş yıl sürenin ardından kart sahibine Amerika vatandaşlığına başvurma hakkı da verir.

GREEN CARD GEÇERLİLİK SÜRESİ NE KADAR?

Yapılan çekilişte Green Card almaya hak kazanan kişiler, beş yıl boyunca Amerika Birleşik Devletleri'nde çalışma ve oturma hakkına sahiptirler. Beş yıl boyunca Amerika'da yaşayan ve çalışan kişiler beş yılın sonunda Amerika vatandaşlığına başvurma hakkına sahip olurlar. Vatandaşlığın gerekliliklerini sağladıktan sonra kişiler Amerika vatandaşlığına ömür boyu sahip olabilirler. Bunun için var olan vatandaşlıkların bırakılmasına ya da iptal edilmesine gerek yoktur.