Green Card çekilişi ne zaman açıklanıyor 2023? Green Card başvuru sorgulama nasıl yapılır? İşte Green Card sonuçlarının açıklanacağı tarih!

Amerika, her yıl belirli sayıdaki kişiye Green Card çekiliş hakkı tanıyor. ABD’de oturum ve çalışma izni hakkı tanıyan uygulama kapsamında başvuru yapanlar arasından yapılacak çekilişle pek çok kişiye yeşil kart veriliyor. Bu yılki çekiliş için Green Card başvuruları geçen yılın son aylarında alınmıştı. Şimdi de binlerce kişinin gözü kulağı Green Card programının sonuçlarına çevrildi. Peki, Green Card nedir? Green Card çekilişi ne zaman açıklanıyor, 2023 başvuru sorgulama nasıl yapılır?

Green Card çekilişi ne zaman açıklanıyor 2023? Green Card başvuru sorgulama nasıl yapılır? İşte Green Card sonuçlarının açıklanacağı tarih!

Green Card başvuru sonuçları bekleniyor. Amerika Birleşik Devleti (ABD) tarafından uygulanan ve her yıl farklı ülkelerden pek çok kişiyi Amerika hayali ile buluşturan Green Card programı için gözler çekiliş tarihine çevrildi. ABD’de oturum ve çalışma izni hakkı tanıyan Green Card uygulaması Türkiye’den de büyük ilgi görüyor. Pek çok kişi başvuru sonrası sürecin nasıl işleyeceğini merak ederken, başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırıyor.

GREEN CARD ÇEKİLİŞ SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Green Card çekiliş sonuçları 6 Mayıs 2023 tarihinde Türkiye saati ile akşam 19:00'da açıklanacak.

GREEN CARD MÜLAKATLARI NE ZAMAN?

Green Card çekilişi mayıs ayında yapılacak. Green Card sonuçlarının açıklanmasının ardından başvurusu olumlu sonuçlananlara mülakat yapılacak. Green Card mülakatları 1 Ekim 2023 - 30 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Mülakatları geçip, bu tarihe kadar vize almayanlar Green Card şansını kaybedecek.

GREEN CARD NEDİR, NE İŞE YARAR?

ABD vatandaşı olmak isteyenlere Amerikan hükümeti tarafından çekiliş düzenlenen verilen daimi oturma iznine Green Card adı veriliyor. Yeşil kart olarak da bilinen Green Card sayesinde Dv Lottery çekilişini kazanan kişilere hayat boyu Amerika'da oturma izni verilmektedir. Farklı ülkelerin vatandaşlarının Amerika'da yaşamaları için Green Card önemli bir fırsat olarak görülüyor.

Green Card, farklı ülke vatandaşlarının ömür boyu Amerika'da kalabilmesine ve hayatını burada devam etmesine olanak sağlıyor. Green Card, ABD’nin Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasasına göre kalıcı ikametgah ve çalışma hakkı tanıyor. Green Card, Amerika'da yaşama haklarını gösteren bir belgedir.

GREEN CARD NASIL ALINIR?

ABD tarafından Green Card alınması için belirli tarihlerde çekilişler yapılıyor. Farklı ülkelerin vatandaşları Green Card başvurusu yaparak çekilişlere katılabiliyor. Çekiliş sonucuna göre kazanan kişiler Amerika'da daimi olarak oturma izni alıyor.

GREEN CARD'A NEREDEN BAŞVURULUR?

ABD’de yaşamak ve çalışmak isteyenler Green Card çekilişine hayatı boyu yalnızca bir defaya mahsus katılabiliyor. Green Card başvurusu ise DV Lottery resmi sitesi üzerinden yapılıyor. DV Lottery internet sitesinden başvuru yaparak çekiliş hakkı elde ediliyor. Çekiliş sonrasında kazananların ismi açıklanıyor.

GREEN CARD KİMLERE VERİLİYOR?

Green Cart alarak Amerika'da yaşamak isteyenlerin belirli şartları taşımaları gerekiyor. Green Card, 18 yaş ve üzeri olan kişilere veriliyor. Başvuru şartları arasında en az lise mezunu olma şartı da bulunuyor. Lise öğrencisi olmayan kişilerin ise mutlaka son 5 yılda eğitim ya da uzmanlık gerektiren bir alanda toplam 2 yıl kadar çalışmış olması gerekiyor. Green Card alabilmek için İngilizce bilme şartı da bulunmuyor. Başvuru şartlarını taşıyanlar, müracaatlarını yaptıktan sonra çekilişe katılabiliyor. Evli olanların Green Card alma şansı çok yüksek. Evli çiftler de aynı anda Green Card başvurusu yapabiliyor veGreen Card alan kişilerin çocukları da bu imkandan faydalanabiliyor. Green Card başvurusu için hiçbir ücret ödemenize gerek yok.  

PASAPORT ZORUNLULUĞU VAR MI?

Green Card için bu sene pasaport zorunluluğu kaldırıldı. Green Cart için yapılacak başvuruda pasaportun olmasına gerek kalmadı.