Grip şikayetleriyle gittiği hastanede iki bacağı kesildi, elleri simsiyaha döndü

Ailesiyle birlikte Noeli kutladığı sırada teyzesinin ölüm haberini alan kadın, grip benzeri semptomlarla başlayan bir hastalığa yakalandı. Bir gecede hayatı değişen iki çocuk annesi kadın, fenalaşınca hastaneye kaldırıldı. Grip gibi başlayan hastalığın git gide ağırlaşmasıyla birlikte kadının el parmakları bir anda simyasah olurken iki bacağı da dizlerinin altında kesildi.

Grip şikayetleriyle gittiği hastanede iki bacağı kesildi, elleri simsiyaha döndü

Julianna Bransden, Covid pandemisinin etkilerinin azalmasıyla birlikte eski günlerdeki gibi ailecek bir Noel kutlamak için toplanmaya karar vermiş ve annesi, babası, kardeşleri ve tüm ailesiyle birlikte bir Noel kutlamıştı. 44 yaşındaki ilkokul öğretmeni Julianna, o sırada kendini kötü hissediyordu, ancak başlangıçta bunu umursamadı, bu nedenle covid sonrası normale nihai dönüşün sinyalini vermesi gereken şenliklerin tadını çıkarmaya devam etti.

Grip şikayetleriyle gittiği hastanede iki bacağı kesildi, elleri simsiyaha döndü - Resim : 1

DURUMU KÖTÜLEŞTİ

Ama ne yazık ki durum bu değildi, aile, Julianna'nın Kuzey İrlanda'da yaşayan teyzesinin Noel arifesinde hastalandığı ve birkaç gün sonra beklenmedik bir şekilde sepsisten öldüğü haberiyle sarsıldı. Julianna'nın kendi durumu daha sonra hızla kötüleşti ve kısa süre sonra kendini hayatı için savaşırken buldu. Yılbaşı gecesi Julianna grip benzeri semptomlar gösteriyordu ve dinlenmek için gittiği yataktan kalkamadı. Yılbaşının hemen ertesi günü, iki çocuk annesinin durumu dramatik bir şekilde kötüye gitti.

Grip şikayetleriyle gittiği hastanede iki bacağı kesildi, elleri simsiyaha döndü - Resim : 2

DİNLENMESİNİ TAVSİYE ETMİŞLERDİ

Julianna'nın kız kardeşi Jac Burgess, LancsLive'a kardeşinin durumunun ailenin beklediğinden çok daha kötü olduğunu, Julianna'nın kocası Tim'in başını yastıktan kaldıramadığını ve karısının kontrol edemediğini söyledi. Kocası, durumu hakkında uzman tavsiyesi almak için acil servisi defalarca arasa da görevliler, Julianna'ya ateşinin henüz ikinci gününde olduğu ve genç, formda ve sağlıklı olduğu için biraz dinlenmesini tavsiye ettiler. İkna olmayan Tim, ambulans çağırdı ve eşini hastaneye götürdü. 

Grip şikayetleriyle gittiği hastanede iki bacağı kesildi, elleri simsiyaha döndü - Resim : 3

İKİ KEZ KALBİ DURDU

Skelmersdale'de bir veteriner muayenehanesi olan Jac, LancsLive'a "Doktorlar bize Julianna'nın vücudunun hastalıkla mücadele ettiğini ve gerçekte ne kadar kötü ve hasta olduğunu gizlediğini söyledi. Jac, "Genç ve sağlıklı ama aniden uçurumdan düştü. 30 dakikalık bir zaman diliminde kalbi iki kez durdu." dedi. 

O KADAR SUSUZ KALMIŞ Kİ...

Julianna hastaneye kaldırıldıktan yaklaşık bir ila iki saat sonra, doktorlardan annesine telefon geldi ve onun sepsis olduğunu ve solunum cihazına bağlanması gerektiğini söylediler. Julianna, septik şok ve organ yetmezliği nedeniyle yoğun bakımda 66 gün tedavi gördü. Jac ekledi: "Julianna'nın 10 litre hidrasyon eksikliği yaşadığını ve septik şokta olduğunu söylediler. "Hastaneye ilk gittiğinde o kadar susuz kalmıştı ki, dudaklarına dokunursan tamamen çatlayacakmış gibi göründüklerini söylediler." şeklinde konuştu.

Grip şikayetleriyle gittiği hastanede iki bacağı kesildi, elleri simsiyaha döndü - Resim : 4

İKİ BACAĞI DA DİZLERİNDEN KESİLDİ

Doktorlar, Julianna'nın yılbaşında hastaneye kaldırıldığı gün agresif zatürre, grip ve invaziv Strep A olduğunu tespit ettiler. Haftalarca yaşam mücadelesi verdikten sonra, ellerinde ve ayaklarında ciddi hasarla uyandı ve her iki bacağını da dizinin altından kesmek için ameliyat olmak zorunda kaldı. Sepsisten ciddi şekilde etkilendikleri için parmaklarının çoğunu da kaybedecek.

"O BİR SÜPERSTAR"

Julianna'nın kız kardeşi Jac ekledi: "Artık eve geleceğinden çok eminiz. Karakteri de hiçbir yere gitmemeye kararlı. Korkunç bir şekilde metanetli ve süper dayanıklı. Sadece fotoğraflar için gülmüyor, gerçekten gülümsüyor. Değiştiği tek zaman, Go Fund Me'den geçtiğimiz zamandı ve sadece ben üzüldüğüm için üzüldü. "O kadar iyi gidiyor ki, iyi bir ağlayıp kendi gözyaşlarını silememenin nasıl bir şey olduğunu hayal bile edemiyorum. O bir süperstar."