Gülistan Doku soruşturmasında yeni detay! Gizli tanık her şeyi itiraf etti: Katil 8 gün sonra öyle bir şey yaptı ki...
Gülistan Doku soruşturmasında ortaya çıkan son detay kan dondurdu. Gülistan Doku'nun avukatı Ali Çimen’in aktardığı bilgilere göre gizli tanık Gülistan’ın öldürüldüğü yeri itiraf ederken katil Mustafa Sonel cinayetten 8 gün sonra olay yerine dönerek Rostan mevkisinde sabahladı.
Tunceli'de 6 yılı aşkın süredir kayıp olan ve cinayete kurban gittiği ortaya çıkan Gülistan Doku dosyasında yeni detaylar ortaya çıktı. Gülistan’ın cansız bedenini arama çalışmaları sürerken tutuklanan katil zanlısı Mustafa Sonel'in, genç kızın kaybolmasından tam 8 gün sonra cinayet mahallinde sabahladığı iddia edildi.
Yıllardır haber alınamayan Gülistan Doku hakkında dosya 2026 yılında yeniden açılırken delil karartma, hastane kayıtlarının silinmesi ve telefon verilerinin karıştırılması gibi ciddi iddiaların ardından eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in oğlu Mustafa Türkay Sonel, koruma polisleri ve Gülistan'ın eski erkek arkadaşı Zeinal Abakarov'un da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi tutuklanmıştı.
Genç kızın cesedine ulaşmak için arama çalışmaları tüm hızıyla sürerken, Gülistan Doku'nun avukatı Ali Çimen sosyal medya üzerinden soruşturmanın seyrini değiştirecek çarpıcı bir gerçeği gün yüzüne çıkardı.

GİZLİ TANIK GÜLİSTAN’IN KATLEDİLDİĞİ YERİ İTİRAF ETTİ
Avukat Çimen'in açıklamalarına göre, dosyada yer alan "Şubat" isimli gizli tanık, Gülistan Doku'nun 5 Ocak 2020 tarihinde Rostan mevkisinde cinayete kurban gittiğini ve oraya yakın bir noktaya gömüldüğünü itiraf etti.
Soruşturma dosyasındaki veriler, bu kan donduran itirafı destekliyor:
Baz istasyonu verileri, maktulün son sinyal verdiği yerin Rostan mevkisi olduğunu gösteriyor.
Şüpheliler Mustafa Sonel, Şükrü Eroğlu, Fatih Özmen, Erdoğan Elaldı ve firari Umut Altaş'ın tam da suçun işlendiği zaman diliminde aynı bölgede oldukları KGYS ve PTS kayıtlarıyla kanıtlandı.

KATİL CİNAYET MAHALİNE DÖNDÜ
Soruşturmadaki asıl tüyler ürperten detay ise cinayetten günler sonra yaşandı. Belgelere göre, insan öldürme suçundan tutuklu bulunan katil zanlısı Mustafa Sonel, 13 Ocak 2020 gecesi (cinayetten tam 8 gün sonra) olayın yaşandığı iddia edilen Rostan mevkisinde sabahladı.
“MUSTAFA SONEL’İN OLAY YERİNDE SABAHŞAMIŞ OLMASI NASIL AÇIKLANABİLİR”
Avukat Ali Çimen, akıllara durgunluk veren bu gelişmeyi kamuoyuyla paylaşırken şu can alıcı soruları sordu:
"İnsan öldürme olayından 8 gün sonra maktulün öldürüldüğü yerde katil zanlısı Mustafa Sonel'in sabahlamış olması nasıl açıklanabilir? Katilin her zaman olay yerine geri dönmesi olarak mı? Yoksa vicdan azabı mı?"