Güneşli hafta sonunun ardından Ramazan Bayramı'nda hava nasıl olacak? Meteoroloji kötü haberi verdi

Yurdun büyük bir kesiminde hafta sonu güneşli bir hava hakimdi. Ancak bu güzel havalar ne yazık ki yerini yağışlı günlere bırakacak. Ramazan Bayramı'nda hava nasıl olacak? Meteoroloji 5 günlük hava tahminini yaptı. İşte yurdun genelinde hava durumu...

Güneşli hafta sonunun ardından Ramazan Bayramı'nda hava nasıl olacak? Meteoroloji kötü haberi verdi

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kaldı. 21 Nisan'dan 23 Nisan'a kadar Müslüman alemi Ramazan Bayramı'nı kutlayacak. Uzun yola çıkacak olanlara şimdiden kötü haber verildi. Hafta sonu günlük güneşlik havaya rağmen hafta içinde yağmurlu bir hava olacak. Bayram'da da hava yağmurlu geçecek. 

BAYRAM BOYUNCA SAĞANAK YAĞIŞ OLACAK

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hava durumu tahminleri de paylaşıldı. 5 günlük harita yayınlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü ülke genelinde, bayram boyunca sağanak yağışların olacağı belirtildi.

EGE BÖLGESİNDE RÜZGARA DİKKAT

Rüzgârın, bu sabah saatlerinden sonra İç Ege, Göller Yöresi ve İç Anadolu’nun kuzeybatısında güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA BÖLGESİNDE YAĞIŞ ÇOK KUVVETLİ OLACAK

Yağışların; öğle saatlerinden sonra Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YURT GENELİNDE YAĞIŞLI HAVA HAKİM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri ile Sivas'ın doğu ilçelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.