Güney Afrika'da safari kamyonuyla geziye çıkan turistler, hayatları boyunca unutamayacakları bir an yaşadılar. Dünyanın en büyük canlısından unutulmaz bir anı

Güney Afrika'daki Pilanesberg Ulusal Parkı'nda safari kamyonuyla geziye çıkan turistler, hayatları boyunca unutamayacakları bir an yaşadılar. Dünyanın en büyük canlısı, o gün orada bulunan turist ve rehbere unutulmaz bir anı yaşattı.

iReport Güney Afrika tarafından YouTube'da yayınlanan video, saldırıyı uzaktan ve kamyonun içinden gösterdi. Sürücü file "Hey, hey, hareket et, hareket et" diye bağırdı. Kapının yan tarafını çarptı. Ama hiçbir şey işe yaramadı. Sonunda sürücü geri çekildi ve fil ilgisini kaybedip yolun dışına çıktı. Güney Afrikalı, bu olayın ne zaman meydana geldiği ve herhangi birinin yaralanıp yaralanmadığının belirsizliğini koruduğunu bildirdi.

TURİSTLERİ TEHLİKEYE ATTI

YouTube'daki yorumcular sürücüyü eleştirdi, onu "aptal" ve "saygısız" bir rehber olarak nitelendirdi ve "turistleri tehlikeye attığı" gerekçesiyle kovulması konusunda ısrar etti. Ancak bir arkadaşının kendisine hikayenin sadece sonunu değil tamamını gösteren bir video gönderdiğini iddia eden bir yorumcu, sürücünün eylemlerini savundu.

Güney Afrika'da safari kamyonuyla geziye çıkan turistler, hayatları boyunca unutamayacakları bir an yaşadılar. Dünyanın en büyük canlısından unutulmaz bir anı - Resim : 1

MOTORU KAPATIP SESSİZCE OTURDU

Yorumcu, "Fil, konuklar hem açıkta yaya olarak hem de (oldukça güvenli) yürüyüş yolundayken otoparka girdi" dedi. “Rehber, fil araca yaklaşmaya başlayıncaya kadar motoru kapalı olarak orada sessizce oturdu. Fil geri çekilmedi ve yaklaşmaya devam etti; uyarı seslerine, kapı çarpmalarına ve tokat atmalarına normalde olduğu gibi yanıt vermedi.

"DEHŞETE DÜŞMÜŞ OLACAĞINA EMİNİM"

"Rehberin bundan sonra doğru eylemi yapıp yapmadığını söylemek bana düşmez ama o, misafirlerini ve otoparktakileri korumak için doğru olduğunu düşündüğü eylemi yaptı. Filin otoparktan çıkacağını umarak motorunu çalıştırdı ve gaza bastı. Bunu neden yaptığını anlıyorum ve geriye dönüp bakmak harika bir şey. Umarım videonun tamamı yayınlanır, çünkü eminim ki hepiniz rehbere karşı biraz şefkat hissedeceksiniz ve çok zor bir durumda başkalarını korumak için harekete geçerken onun ne kadar dehşete düşmüş olabileceğine eminim. Rehberin ve misafirlerin bu olaydan dolayı travma geçirdiğine hiç şüphem yok ve siz de videonun tamamını izleyene kadar anlayışınızı rica ediyorum. Böylesi çok daha mantıklı."