Günün her saatinde görülmeye başlandı... Bir lokma yiyecek bulmak için sürüler halinde çöplükleri talan ediyorlar

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, popülasyonları arttığı belirtilen ayılar günün her saatinde görülmeye başlandı. Yiyecek bulamayan ayılar, çöplüklerde sürüler halinde yiyecek arıyorlar.

Günün her saatinde görülmeye başlandı... Bir lokma yiyecek bulmak için sürüler halinde çöplükleri talan ediyorlar

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bulunan bozayılar, günlük yiyecek ihtiyaçlarının büyük çoğunluğunu ilçe çöplüğünde tedarik ediyor. Yavrularıyla birlikte çöplüğe gelen bozayılar, burada karınlarını doyuruyor. Doğal ortamda yiyecek aramayan bozayılar, çöplerin içerisinde buldukları yiyeceklerle zahmetsiz bir şekilde yiyecek buluyor.

YİYECEKLERİNİ ÇÖPTEN KARŞILIYORLAR

Ayıların yiyeceklerini çöplükten karşıladığını ifade eden vatandaşlar, “İlçe çöplüğüne akşam saatlerinde çok fazla boz ayı iniyor. Çöplüğün yanı sıra şehir merkezinde de zaman zaman bozayılara rastlayabiliyoruz. Tamamen hayvanlar çöple beslenmeye alıştılar. Bu da doğal yaşam açısından olumsuz bir durum” dedi.

GÜNÜN HER SAATİNDE GÖRÜLÜYORLAR

Sarıkamış'ta günün her saatinde görülebilen bozayılar, neredeyse insanlarla iç içe yaşamaya başladı. Şehir merkezinde yavrularıyla birlikte dolaşan bozayılar, konutların önünde bulunan çöp konteynerlerden de yiyecek ihtiyacını karşılıyor. Bazı bina ve konutların içerisinde kadar giren bozayılar, doğal olarak değil, direkt hazır yiyeceklerle besleniyor.