Gözler burada! 14 Haziran 2021: Şirket haberleri

Yeni haftaya başlarken, şirketlerin sermaye artırımları, projeleri, anlaşmalarındaki değişimler dikkat çekiyor... Piyasalar açılmadan okunması gereken şirket haberleri...

Gözler burada! 14 Haziran 2021: Şirket haberleri

Haftanın ilk işlem günü yatırımcıların gözü şirketlerin yeni veya hazlihazırda devam etmekte olan projeleri, imzaladıkları anlaşmalar, yaptıkları satın almalar, sermaye artırımları ve diğer açıklamalarında.

İşte piyasalar açılmadan okunması gereken şirket haberleri...

Aksa Enerji

2013 yılı Genel Kurulu’ndaki bazı kararların iptali için açılan davanın 4 Kasım’a ertelendiği açıklandı.

Ak Sigorta

Mayıs ayında prim üretimi %37 artışla 417,4 milyon TL’ye, Ocak - Mayıs döneminde de %30 artışla 2,4 milyar TL’ye yükseldi.

Akdeniz Yatırım Holding

23,1 milyon TL sermayeli Nanox Kimyasal Ürünler unvanlı şirketin kuruluş işlemlerinin tamamlandığı açıklandı.

Anel Elektrik

Sermaye artırımından elde edilecek fonun şirketin devam etmekte olan projelerinin finansmanında kullanılacağı açıklandı.

Dardanel

Sermaye artırımından elde edilmesi beklenen fonun 63 milyon TL’sinin yurtdışı yatırımlarında, 447,5 milyon TL’sinin kerdi ödemelerinde, 20,5 milyon TL’sinin ise işletme sermayesinde kullanılmasının planlandığı açıklandı.

 Garanti

120 gün vadeli 156,3 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

 Galatasaray

Futbolcu Aytaç Kara ile 3 yıllık sözleşme imzalandığı, futbolcuya 3 yılda toplam 18 milyon TL ödeneceği açıklandı. Futbolcu Alpaslan Öztürk ile 3 yıllık sözleşme imzalandığı, futbolcuya 3 yılda 17 milyon TL ödeneceği açıklandı.

Global Menkul Değerler

91 gün vadeli 30,3 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

İdealist GMYO

TOKİ tarafından yapılan 3 ilde 278 muhtelif satılık arsa ve 2 kiralık taşınmazın vadeli açık artırma konusu olan TOKİ Arsa Müzayedesine katılım sağlanması kapsamında, müzayede konusu olan arsalardan İzmir, Aliağa’daki 10.000 m2’lik arsanın 13,8 milyon TL teklif ile şirkete kaldığı açıklandı.

İş Bankası

Brand Finane tarafından bankanın Türkiye’nin en güçlü markası seçildiği medyada yer aldı.

İş Menkul Değerler

Maltepe Şubesi açılışı kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

Karsan Otomotiv

Şirketin Almanya’da elektrikli otobüs ihalesi kazandığı medyada yer aldı.

Konfrut Gıda

Şirket kayıtlı sermaye tavanının 33 milyon TL’den 132 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

Kiler GMYO

Şirketin TOKİ tarafından yapılan İstanbul Beşiktaş’taki taşınmaza ilişkin Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşım İşi ihalesi 2. ve nihai oturumuna katılıp, ihalede Arsa Satışı Karşılığı Satış Toplam geliri olarak 1,4 milyar TL, Arsa Satışı Karşılığı İdare Payı Gelir Oranı olarak %14 ve Arsa Satışı Karşılığı İdare Payı Geliri olarak 203 milyon TL ile en yüksek teklifin verildiği açıklandı.

Mondi Olmuksan

Şirket unvanın bugünden itibaren Mondi Olmuksan Kağıt ve Ambalaj olarak Borsa’da işlem göreceği açıklandı.

Finansbank 

Yurtdışımda 1.098 gün vadeli 50 milyon dolar tutarında borçlanma aracı ihraç edildi. 91 gün vadeli 132,5 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

Türk Prysmian Kablo

EİAŞ tarafından yapılan DB.KAB.19 referanslı 400 kV Çanakkale Boğaz Geçişi & İzmit Körfez Geçişi Denizaltı Kablo Bağlantı İşleri Projeleri ihalesi için Şirket ile birlikte Prysmian Powerlink S.r.l. 'nin oluşturduğu DB.KAB. 19 Adi Ortaklığı tarafından verilen teklifin en düşük ikinci teklif olduğunun açıklanması sonrasında, değerlendirme sürecinin devam ettiği açıklandı.

Papilon Savunma

Halka arzdan elde edilen fonun 4,1 milyon TL’sinin işletme sermayesi güçlendirilmesinde, 3,5 milyon TL’sinin ise yeni Ar - Ge çalışmalarından kullanıldığı açıklandı.

Say Yenilenebilir Enerji

Şirketin Yatırım Teşvik Belgesi için yapılan başvurunun olumlu sonuçlandığı ve Yatırım Teşvik Belgesi’nin düzenlenmesi sonrasında, 5,8 milyon TL’lik ekipman ve makine tedarikinin kurulum çalışmalarının tamamlandığı açıklandı.

Şekerbank

Saha Kurumsal ile Kredi Derecelendirme Sözleşmesinin 1 yıl süre ile yenilendiği açıklandı.

Tav Havalimanları

Şirketin yatırım için Orta Asya ve Afrika bölgeleriyle ilgilendiği medyada yer aldı.

Unlu Yatırım Holdıng

75 milyon TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

Vakıfbank

119 gün vadeli 500 milyon TL tutarındaki bono ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı. 95 gün vadeli 104,3 milyon TL ve 91 gün vadeli 600 milyon TL tutarlarında bono ihraç edildi.