Güvercin barınağında yangın: Milyonluk zarar var

Güvercin yetiştirilen barınakta çıkan yangında tüp patlaması sonucu çok sayıda güvercin telef oldu. Barınağın sahibi 1 milyon liradan fazla kaybı olduğunu söyledi. Yangının sebebini duyanlar da şaşkına döndü.

Güvercin barınağında yangın: Milyonluk zarar var

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde güvercin yetiştirilen bir barınakta henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Gökhan Ekim'e ait 24 güvencin patlamanın etkisiyle telef oldu. Patlayan piknik tüpü nedeniyle de özel güvenlik görevlisi Mehmet Kayhan, başından yaralandı. 

Güvercinlerin 50 bin TL değerinde olduğunu ifade eden Ekim, yangının diğer barınaklara ulaşmadan söndürülmesiyle diğer güvercinlerin son anda kurtarıldığını belirtti.

İhbar üzerine söz konusu adrese itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangını gören, Karşıyaka Mezarlığında görevli Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı ANFA güvenlik ekipleri de yangına müdahalede bulunmak için barınakların bulunduğu bölgeye geldi. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Kayhan, ambulansla Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. 

İtfaiye ve polis ekiplerinin yaptıkları incelemede, yangının çalıntı olduğundan şüphelenilen kabloların yakılması sonucu çıkmış olabileceği üzerinde duruluyor.