Güzel bir gülümsemeye sahip olmak ne kadar sürer?

Diş Hekimi Dr. Şahin Durmuş herkesin merak ettiği güzel gülüş sırlarını TV 100'e anlatı. Hollywood gülüş tasarımı nedir? Kimlere ve nasıl uygulanır? 3 aşamalı tedavi sürecinin tüm detayları haberimizde...

Güzel bir gülümsemeye sahip olmak ne kadar sürer?

"Hollywood gülüş tasarımı" olarak da bilinen gülüş tasarımı, hastanın ihtiyaçlarına ve estetiği etkileyen yüz farklılıklarına göre doğal ve güzel bir görünüm sağlayan bir tedavidir. Gülüş tasarımı uygulaması diş ve diş etinde görülen şekil ve biçim bozukluğu, orantısızlık ve diş renklenmeleri sorunlarında kullanılır.

Gülüş tasarımı tedavisinin birçok aşaması vardır

Diş Hekimi Dr. Şahin Durmuş'un paylaştığı bilgiye göre ilk aşamada hastanın terapötik beklentileri ve estetik ihtiyaçları diş hekimi tarafından belirlenmelidir. Kozmetik kaplamalar, kozmetik dolgu uygulamaları, diş beyazlatma uygulamaları, diş eti tedavisi, diş uzatma gibi birçok uygulama bu tedavi sürecinde birleştirilebilir.

Hastanın ihtiyaçlarını doğru bir şekilde belirlemek ve tüm disiplinlerin çalışma alanına göre en uygun tedavi planını ortaya çıkarmak profesyonel diş hekiminin sorumluluğundadır. Öncelikle mevcut ağız ve diş sağlığınızı teşhis etmek, "sağlık" ihtiyacınızı karşılamak için, ardından gülümsemenizin duruşu, dudakların tam veya yarı açık, tam kapalı duruşunun yüzünüze iletmek istediklerinizi temel alması gerekir.

Gülüş tasarımı sonrası daha güzel ve etkileyici bir gülümseme, tüm sosyal ve iş hayatınızı kökten değiştirebilir. Ancak aynaya baktığınızda ve gördüğünüz manzara sizi mutlu ettiğinde kendinize olan sevginiz ve inancınız artacak ve hayatınızın her alanında motive bir şekilde varlığınızı sürdürebileceksiniz.

Güzel bir gülümsemeye sahip olmak ne kadar sürer? - Resim : 1

3 aşamalı süreç sonucu etkileyici gülümsemeniz hazır

İlk aşama: Tarama ve planlama

Mevcut durum 3 boyutlu ağız içi tarama ile dijital ortama aktarılır. Gülümsemenizi ve dudak pozisyonunuzu farklı poz ve açılardan fotoğraflayarak mevcut gülüşünüzü kontrol edilir. Uygulama multidisipliner olarak planlanır ve hastalar bilgilendirilir.

Özel bir program kullanılarak planlanan tasarım dijital olarak görüntülenir ve hastaya sunulur ve birlikte gözden geçirilir. Bu aşamada gülüş tasarımı isteyen kişi henüz herhangi bir işlem yapmadan gülüşünün son halini demo olarak görebilir.

İkinci aşama: Tedavi ve mock – up uygulaması

Çürük dişlere müdahale edilir. Dolgu ve kanal tedavilerinin uygulanması yapılır. Ortodontik tedavilerin uygulanır. Gerekli durumlarda diş etleri tedavi edilir.  3D ağız içi tarama ile dijital diş ölçülerinin alınır ve geçici olarak mock – up dişler takılır.

Üçüncü aşama: Kalıcı uygulanmalar ve sonuç

Hastanın dijital diş ölçülerine göre üretilen zirkonyum, lamine, porselen vb. diş kaplamalarının “önce” prova edilmesi ve hastaya gösterilir. Hasta provayı onayladığında kalıcı uygulamaların tamamlanır. Gülüş tasarımı sonrasında ağız ve diş bakımı ile ilgili detaylı şekilde hastanın bilgilendirilir.

Güzel bir gülümsemeye sahip olmak ne kadar sürer? - Resim : 2

Tüm merak edilenler

Bir gülüş tasarlanırken kişinin yüz hatları, gözleri, kulakları, burnu, çenesi gibi parametreler dikkate alınır. Dişlerin şekli belirlenirken kişinin tarzı ile dinamik uyum sağlanmalıdır. Tedavide dudak şekli de önemlidir. Gerekirse dudak ve çene bölgesi botoks ve dolgu gibi işlemlerle desteklenebilir.

Gülüş tasarımı sayesinde hastanın estetik görünümü ve işlevi iyileştirilir. Ayrıca gülüş estetiği hastalara güven verir. Gülüş tasarımı tedavisi yapılan işleme göre değişmekle birlikte genellikle 3 seansta yapılır. Gülüş tasarımları kalıcıdır. Ancak kalıcılığı artırmak için hastaların ağız ve diş sağlığına dikkat etmesi ve kontrollerini ihmal etmemesi gerekmektedir.