Gülüşünüz herkesi kıskandıracak! Uzmanlar diş sağlığı hakkında önemli detayları paylaştı...

Dişlerimiz gülüşümüzün en önemli parçalarından biridir. Güzel bir gülüşe sahip olmak istiyorsak dişlerimiz her zaman bakımlı olmak zorunda. Aynı zamanda uzmanlar tarafından yapılan araştırmada dişleri bakımlı ve güzel olan insanların özgüvenle gülümsediği ve daha çok gülümsediği ortaya çıktı. Peki güzel bir gülümseme için neler yapmalıyız? İşte, ağız sağlımız gülümsememizi nasıl etkiliyor...

Gülüşünüz herkesi kıskandıracak! Uzmanlar diş sağlığı hakkında önemli detayları paylaştı...

Gülüşünüzle birçok insanı kendinize hayran bırakmak istemez misiniz? Uzmanlar güzel bir gülümsemenin ancak sağlıklı dişlerle mümkün olabileceğini belirtti. Diş Hekimi Dr. Şahin Durmuş, konu hakkında merak edilenleri tüm detaylarıyla sizler için anlattı. İşte, tüm detaylar...

Gülüşünüz herkesi kıskandıracak! Uzmanlar diş sağlığı hakkında önemli detayları paylaştı... - Resim : 1Gülüş estetiği işlemi rutin diş temizliği ve koruyucu bakım, estetik diş hekimliği, implant ve ağız ve çene cerrahisini kapsayan ağız ve diş sağlığı uygulamasıdır.

Lazer, dijital röntgen, CAD CAM tarama gibi en son teknolojili cihazlar kullanılarak yapılır. Kullanılan bu teknolojiler sayesinde defalarca gelinmesine gerek kalmadan sadece bir-iki seansta tasarım yapılarak gülüş estetiği işlemi tamamlanabilir. Gelişen teknolojiler sayesinde haftalarca beklemeden, geçici kronlar takılmadan, fazla vakit beklemeden gülüşü daha estetik hale getirmek mümkün.

Gülüşünüz herkesi kıskandıracak! Uzmanlar diş sağlığı hakkında önemli detayları paylaştı... - Resim : 2Estetik diş hekimliğinin amacı hastaların hayallerindeki gülümsemeye ulaşmalarını sağlamaktır. Lekeli, çürük ya da eksik dişlerle gülümsemekten çekinmek çok doğaldır. Ofis içi diş beyazlatma teknikleri ile dişlerinizdeki çay, sigara vb. nedeniyle lekelenen dişleri eşit bir şekilde temizlenir ve parlatılır.

Gülüşünüz herkesi kıskandıracak! Uzmanlar diş sağlığı hakkında önemli detayları paylaştı... - Resim : 3Kırık ya da eksik diş varsa restoratif diş bakımı ya da implant işlemi ile giderilir. Bunun dışında kron kaplama ile kırık ya da çatlak, diş eti hastalığı nedeniyle çürümüş dişleri tedavi edebilir. Ayrıca porselen kaplama kullanılarak da doğal görünümlü, uzun ömürlü ve parlak dişler yapılabilir.

Gülüşünüz herkesi kıskandıracak! Uzmanlar diş sağlığı hakkında önemli detayları paylaştı... - Resim : 4Gülüş estetiği nasıl yapılır?

Gülüş estetiği işlemi; muayene ve genel diş temizliğiyle başlar. Diş muayenesi ve temizliği; tartar, çürük, diş eti hastalıkları, diş eti iltihabı, periodontal durumlar ya da diğer ağız sağlığı problemlerini kontrolünü ve tedavi edilmesini sağlar. Eğer varsa ağız sağlığı hastalıkları öncellikle bunlar tedavi edilerek ağız sağlıklı bir hale getirilir. Estetik diş hekimliği; dental implantlar, kron-porselen-zirkonyum kaplamalar, kompozit dolgular, diş köprüleri, kök kanallar ve diş beyazlatma ile size parlak bir gülümsemeyle duygularınızı paylaşma imkanı sunar.

Gülüşünüz herkesi kıskandıracak! Uzmanlar diş sağlığı hakkında önemli detayları paylaştı... - Resim : 5Çapraşık diş tedavisi nasıl yapılır?

Gülüş estetiğinde diş teli uygulaması tedavide en sık başvurulan yöntemlerden birisidir. Dişlerin hafif çapraşık olduğu, hafif ileri ya da geri pozisyonda olan dişleri aynı hizaya getirmek için diş teli uygulaması yapılır.

Gülüşünüz herkesi kıskandıracak! Uzmanlar diş sağlığı hakkında önemli detayları paylaştı... - Resim : 6Çapraşık dişler sadece estetik olarak rahatsızlık vermez, aynı zamanda alt ve üst dişlerde kapanış bozuklarına, çenenin yanlış konumlanmasına neden olur. Diş teli sayesinde dişler hareket ettirilerek çapraşıklık giderilir. Eğer eksik ya da diş kırıklıkları varsa restore edilir. Diş eti sağlıklı hale getirilir. Ardından diş beyazlatma ya da kaplama yöntemiyle gülüş estetiği işlemi tamamlanır. Bu işlem dişteki çapraşıklık durumuna göre 1 ile 3 yıl arasında sürebiliyor. Duruma göre teller dişin ön yüzüne değil arka tarafına da takılabiliyor.

Gülüşünüz herkesi kıskandıracak! Uzmanlar diş sağlığı hakkında önemli detayları paylaştı... - Resim : 7Gülüş estetiği sonrası diş bakımı nasıl olmalı?

Diş temizleme ve florür tedavisi altı ayda yapılması gereken rutin bir işlemdir çünkü önleyici bakım ağız sağlığını korumak için çok önemlidir. Düzenli diş temizliği ve diş hekimi muayenesi diş bakımı için yeterlidir.

Herkes diş estetiği yaptırarak hem ağız ve diş sağlığını koruyabilir hem de güzel bir gülümsemeye sahip olabilir. Unutulamamalıdır ki sadece sağlıklı dişler güzel görünebilir.