Güzellikleriyle hayran bırakan kınalı keklikler, kaçak avcıların eline düştü. Jandarma ekipleri olaya hemen el koydu

Kaçak avcıların yakaladığı kınalı keklikler, jandarma ekipleri tarafından avcıların elinden alındı. Rehabilitasyonun ardından doğaya bırakıldı. Bununla birlikte vatandaşların yaralı halde buldukları ve tedavileri süren diğer kuşlar da, iyileşmelerinin ardından evleri olan doğaya döndü.

Güzellikleriyle hayran bırakan kınalı keklikler, kaçak avcıların eline düştü. Jandarma ekipleri olaya hemen el koydu

Van ve ilçelerinde değişik tarihlerde kaçak avcılar tarafından yakalandıktan sonra jandarma tarafından el konulup Doğa Koruma ve Milli Parklar Van İl Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen kınalı keklikler, rehabilitasyon için Van YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezine teslim edildi. Kınalı keklikler, buradaki rehabilitasyonlarının ardından tekrar doğal alanlarına bırakıldı.

Güzellikleriyle hayran bırakan kınalı keklikler, kaçak avcıların eline düştü. Jandarma ekipleri olaya hemen el koydu - Resim : 1

DOĞAYA BIRAKILDI

Öte yandan, Van'da değişik tarihlerde duyarlı vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulunan ve tedavileri tamamlanan balaban, saksağan ve kaya güvercini, görevliler tarafından doğaya bırakıldı.

Güzellikleriyle hayran bırakan kınalı keklikler, kaçak avcıların eline düştü. Jandarma ekipleri olaya hemen el koydu - Resim : 2