Hadi buradan buyurun! Domates görünümlü patlıcan

Hatay’da seracılık yapan Mehmet Heysem Güneş patlıcan yetiştirmek için tohum aldı. Ancak ektiği tohumlar bir süre sonra kırmızı ve yuvarlak bir hal alınca yanlışlıkla domates tohumu aldığını sandı. Ancak yetiştirdiği sebzeleri ikiye böldüğünde patlıcan olduğunu anladı

Hadi buradan buyurun! Domates görünümlü patlıcan

Hataylı çiftçi Güneş serasına ektiği patlıcanların kırmızı ve yuvarlak bir biçimde büyüdüğünü görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Yetiştirdiği sebzeleri kime gösterdiyse hepsinden 'bunlar domates' yanıtını aldı. Ancak sebze kesildiğinde patlıcan olduğu görülüyordu. İlk başlarda çok şaşırdığını söyleyen çiftçi Güneş, üretimini yapmak istediklerini dile getirdi.

Hadi buradan buyurun! Domates görünümlü patlıcan - Resim : 1

Dışarıdan bakıldığında tamamen domatese benzediğini ancak tadının ve kokusunun tamamen patlıcana gibi olduğunu söyleyen Güneş, "Bize tohum geldi tanıdık vasıtasıyla, patlıcan tohumu istedik ve aldık ve bunları ekmeye başladık. Normal, kemer, dolmalık niyetine ektik. Daha sonra bu ağacın diğer ağaçlara göre bol yapraklı, daha obur şekil aldığını gördük. Biz yine önceleri çok garipsemedik. Biraz daha bekledik, normal diğer patlıcanlar da meyve vermeye başladı. Bu patlıcan yuvarlak çıkmaya başladı öncelikle. Diğerlerine göre bu kadar yuvarlak olmaması gerekiyordu. Biz yine sabrettik, bekledik ondan sonra kırmızı olmaya başladı, çok farklı bir patlıcan halini aldı. Dışarıdan tamamen domatese benziyor her yönü ile. Sonrasında kırmızılaşanı kopardık, acaba tadının, renginin diğer patlıcana göre farkı var mı diye. İçerisi diğer patlıcan gibi normal, beyaz, çekirdekleri aynı şekilde. Kokusu ve tadı da aynı patlıcan gibi. Sadece domates görünümlü patlıcan oldu. Biz bunun tohumunu alıp fide olarak çoğaltabilirsek çoğaltacağız. Seralarda genişletebilirsek çok iyi olur, bunun için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Hadi buradan buyurun! Domates görünümlü patlıcan - Resim : 2