Hadise boşandı, düğündeki takıları borçlara saydı

Ünlü popçu Hadise’nin 30 Nisan’da Çırağan Sarayı’nda sessiz sedasız evlendiği iş insanı Mehmet Dinçerler’le evliliği 30 Eylül’de tek celsede bitti. Geçen günlerde Beykoz Adliyesi’ne başvuran ünlü şarkıcı, “Sanat hayatımı kısıtlıyor, psikolojik baskı yapıyor” diyerek 4,5 aylık eşine boşanma davası açmıştı.

Resmi nikah öncesi dini nikah da yaptığı konuşulan çiftten Mehmet Dinçerler’in boşanma protokölü hazırlanırken düğünde takılan mücevherleri istediği gündeme gelmişti. Özellikle Hadise’nin Mehmet Dinçerler’in evlilik teklif ederken hediye ettiği 3,5 milyonluk yüzüğü geri verip vermeyeceği merak konusu olmuştu. Takıları iade etmeyen Hadise’nin Kadıköy konserinde parmağındaki yüzüğü sahnede yere fırlatması Dinçerler’e gönderme olarak yorumlanmıştı. Ünlü iş insanının hem konunun sosyal medyada çok dillenmesi, hem de yargıtay kararıyla düğünde takılan tüm ziynet eşyalarının aksi bir anlaşma olmaması durumda geline ait sayılmasından dolayı talebinden vazgeçtiği öğrenildi. Öte yandan geçen hafta 3 erkek arkadaşıyla Yunan adası Rodos’a tatile giden Mehmet Dinçerler’in keyifsiz hali dikkat çekmiş ve plaj partilerine katılmadığı görülmüştü. Daha sonra arkadaşlarıyla Marmaris’e geçen Dinçerler, Hülya Avşar’ın kızı Zehra Çilingiroğlu’yla aynı masada görüntülendi. Kafa karıştıran bu görüntüyle ilgili yapılan yeni aşk söylentilerini Zehra Çilingiroğlu jet hızıyla yalanladı. Çilingiroğlu’nun annesi Hülya Avşar da dedikodulara ateş püskürdü ve avukatının şu açıklamasını yayınladı: 

“Türk aile hayatı ahlakına yakışmayan iftiraları içeren ve bir genç kızın geleceğini etkileyecek şekilde, gerçekle bağdaşmayan iddialara konu olan bu haberi şiddetle kınıyor ve kabul etmiyoruz. Söz konusu haberde yer alan iddiaların tamamı mesnetsizdir. Haberde iddia edilenin aksine müvekkilimiz Zehra Çilingiroğlu erkek arkadaşının da bulunduğu bir ortamda arkadaş grubuyla eğlenmişlerdir.”

Hadise’nin boşanma kararı almasının hemen ardından geçmişte kadınlar ve bazı ünlü siyasetçilerle ilgili attığı çirkin tweet’ler sosyal medyada gündem olan Mehmet Dinçerler, tüm hesaplarını kapatmıştı. Dinçerler Instagram hesabını yeniden açtı ve kendisiyle ilgili eleştirilere Cemal Hünal’ın 1 yıl önce konuk olduğu “Vapurda çay simit sohbet” programındaki şu sözleriyle yanıt verdi:

Hadise’nin boşanma kararı almasında bardağı taşıran olayın beraber klip de çektiği rapçi Murda’ya sarılması gösterildi. İddiaya göre Dinçerler ve ailesi şarkıcıya “Nasıl sarılırsın, sen evlisin” diyerek baskı yaptı.

Mehmet Dinçerler ise avukatı aracılığıyla mahkemeye sunduğu dilekçede başından beri Hadise'nin sanat hayatını desteklediğini, özgürlüğünü hiç kısıtlamadığını belirtti. Ünlü iş insanı şarkıcının konserlerinde ve çalışma ortamında yanında olma istekleri karşılıksız bıraktığını, son bir aydır da konserlerde sahnelenen şovların ve ilgili paylaşımların, kendisine karşı kamuoyunda belli bir algı oluşturulmak üzere tasarlandığı düşüncesini doğurduğuna dikkat çekti. Temelinden sarsılan bu evliliğin bir an önce sonlandırılmasını isteyen dinçerler hadise’den maddi, manevi hiçbir talebi olmadığını da sözlerine ekledi.