Hafta sonu planı yapanlar dikkat: MGM'den 2 il için turuncu, 8 il için sarı kodlu uyarı geldi

MGM tarafından yeni gün için Bingöl, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Batman, Bitlis, Muş ve Van için sarı kodlu, Hakkari ve Şırnak için ise turuncu kodlu uyarı verildi.

Hafta sonu planı yapanlar dikkat: MGM'den 2 il için turuncu, 8 il için sarı kodlu uyarı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu kuzey ve doğu kesimlerin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'in toroslar mevkii, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; Doğu Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük, Bingöl, Bitlis, Muş, Hakkari, Erzincan, Tunceli ve Şırnak çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Hafta sonu planı yapanlar dikkat: MGM'den 2 il için turuncu, 8 il için sarı kodlu uyarı geldi - Resim : 1

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Doğu Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük, Bingöl, Bitlis, Muş, Hakkari, Erzincan, Tunceli ve Şırnak çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgârın, Marmara, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Hafta sonu planı yapanlar dikkat: MGM'den 2 il için turuncu, 8 il için sarı kodlu uyarı geldi - Resim : 2

BU HAFTA HAVA NASIL OLACAK?

Hafta sonu yurdun büyük bir kesiminde yağış var. Doğu kesimlerin de ise kar yağışı etkisini gösterecek.