Haftalardır Türkiye'nin başına bela oldu. Gelen uyarıların ardından vatandaş endişeliydi. Zehirli olabilir mi?

Haftalardır Türkiye'nin başına bela olan çöl tozları hakkında uzmanlardan uyarılar ardı ardına gelmişti. Aşırı çöl tozuna maruz kalınmaması gerektiği ya da maske kullanımı gibi tedbirler, vatandaşları endişelendirdi. Halk arasında çöl tozunun zehirli olup olmadığı gibi tartışmalar da meydana geldi. Uzmanı net olarak açıkladı.

Haftalardır Türkiye'nin başına bela oldu. Gelen uyarıların ardından vatandaş endişeliydi. Zehirli olabilir mi?

Haftalardır Türkiye'nin başına bela olan çöl tozları hakkında uzmanlardan uyarılar ardı ardına gelmişti. Meteoroloji Bey, bu endişeleri dindirecek bir paylaşım da bulundu. 

CİDDİ BİR SAĞLIK SIKINTI OLUŞTURMAZ

Uzman isim, çöl tozları hakkında yaptığı paylaşımında, çöl tozlarının bitkilerin gübrelenmesi için çok önemli olduğunu, bitkilerde verimliliği artıracağını belirtti. İnsan sağlığı için ise yoğun miktar çöl tozu alerjik reaksiyona ve baş ağrısına neden olabileceğini, hafif ve orta miktar çöl tozu ciddi bir sağlık sıkıntısı oluşturmayacağının altını çizdi. 

ÇÖL TOZU ZEHİRLİ Mİ?

Yaklaşık bir aydır ülkemizde sık sık görülmeye başlayan çöl tozu hakkında halk arasında endişeler artınca tozun zehirli olup olmadığı hakkında da bir tartışma meydana geldi. Uzman isim, bu konuyu da açıklığa kavuşturdu. Meteoroloji Bey, "Çöl tozunda zehir yoktur, zehir yanlış bilgilendirmedir!" diyerek konuya noktayı koydu.

İŞTE O PAYLAŞIM;

Haftalardır Türkiye'nin başına bela oldu. Gelen uyarıların ardından vatandaş endişeliydi. Zehirli olabilir mi? - Resim : 1