Hakan Atilla Türkiye'de

Eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla Türkiye'ye geldi. Atilla'yı taşıyan uçak İstanbul'a iniş yaptı. Hakan Atilla'yı ailesi ve bakan Berat Albayrak çiçeklerle karşıladı.

Hakan Atilla Türkiye'de

ABD'deki İran yaptırımları davasında suçlu bulunan ve tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edilen eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, Türkiye'ye geldi.

ABD'deki İran yaptırımları davasında suçlu bulunamasının ardından gönderildiği cezaevinden tahliye olan Hakan Atilla, New York JFK Havalimanı'ndan kalkan uçakla İstanbul Havalimanı'na geldi.

Atilla'nın da içinde bulunduğu Türk Hava Yolları'nın TK 2 sefer sayılı uçağı, saat 11.30'da İstanbul Havalimanı'na indi.

Bakan Albayrak: Çok güzel ve hayırlı bir gün

Bakan Albayrak, Atilla'yı İstanbul Havalimanı VIP Salonu'nda karşılamasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bugünün çok güzel ve hayırlı bir gün olduğunu belirten Albayrak, şunları kaydetti:

"Allah hayırlı, mübarek eylesin. Hakan kardeşimiz, sağ salim ülkesine geldi, ailesi ile buluştu. Güzel bir tatil yapacak, dinlenecek. İnşallah önümüzdeki günlerde tekrar konuşuruz ama Hakan Atilla kardeşimizin şahsında, ülkemizin ne kadar güzel, güçlü evlatlar yetiştirdiğine, o evlatları yetiştiren ne güzel anne, babaların olduğuna bugün bir kez daha ben şahit oldum. Bu ülkenin bir bireyi olmaktan gurur duydum. Allah hepsinden razı olsun, tüm analarımızdan, babalarımızdan, Hakan kardeşimizden, eşinden ve ailesinden... Hepsine hayırlı, mübarek olsun. Ülkemize hayırlı olsun."

Olayın geçmişi

Ziyaret için Amerika'ya giden Mehmet Hakan Atilla, 27 Mart 2017 tarihinde New York JFK Havalimanı'nda gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. İran yaptırımlarını ihlal etmekle suçlanan Atilla'yı 6 jürinin 5'i suçlu bulmuştu. Jüri, kara para aklama iddiasında ise Hakan Atilla'nın masum olduğuna karar vermişti. Atilla mahkeme sonucunda 32 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

19 Mart 2016’da ABD’de tutuklanan iş adamı Rıza Sarraf ise yargılanmasına kısa bir süre kala 26 Ekim 2017’de hakkındaki suçlamaları kabul etmiş ve savcılıkla işbirliğine gitmişti