Hakkari, Şırnak, Van, Siirt ve Bitlis'e hayati uyarı! Topraktan fırlamaya başladı. Sakın bu hatayı yapmayın çok ölümcül olur

Hakkari, Şırnak, Van, Siirt ve Bitlis illerimizdeki yağışlardan sonra mantarlar topraktan fırlamaya başladı. Ancak vatandaşların kesinlikle bilmedikleri mantarları tüketmemeleri öneriliyor.

Hakkari, Şırnak, Van, Siirt ve Bitlis'e hayati uyarı! Topraktan fırlamaya başladı. Sakın bu hatayı yapmayın çok ölümcül olur

Türkiye artık yağışlı bir hava sisteminin etkisi altına girdi. Önümüzdeki günlerde de yağışların devam etmesi bekleniyor. 

Uzmanlardan da vatandaşlara önemli bir konuda uyarı geldi. Özellikle Hakkari, Şırnak, Van, Siirt ve Bitlis'te yağmurların ardından toprakta mantarlar görülmeye başlandı.

Uzmanlar, vatandaşların bilmedikleri mantarları kesinlikle toplamaları gerektiğini belirterek, bunun çok ölümcül olabileceği uyarısında bulundular. 

Reşko Doğa Sporları Kültür Derneği üyesi dağcı ve doğa fotoğrafçısı Esat Kılıç, Ceylanlı köyünde yaptığı doğa yürüyüşü sırasında çaşır mantarına rastladı. Genellikle yaz aylarında ortaya çıkan ve çok değerli bir mantar olan çaşır mantarının kasım ayında görülmesi şaşkınlığa neden oldu.

Çaşır mantarının yaz aylarında yüksek rakımda görüldüğünü ve birçok ailenin geçim kaynağı haline geldiğini ifade eden Kılıç, sosyal medya hesabında paylaştığı videoda, “Bugün 11 Kasım 2023. Ceylanlı köyündeyiz ve çaşır mantarı topladık” dedi.

Hakkari, Şırnak, Van, Siirt ve Bitlis'e hayati uyarı! Topraktan fırlamaya başladı. Sakın bu hatayı yapmayın çok ölümcül olur - Resim : 1