Hakkari'de aç kalan vahşi hayvan bir evin kapısına kadar dayandı!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı ve soğuk havalar her canlının yaşamını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Yüksekova ilçesinde kırsal bölgede yiyecek bulamayan aç bir tilki yerleşim yerlerine kadar gelerek yemek ararken görüntülendi. Bir evin kapısına kadar dayandığı görülen aç tilki bir süre sonra gözden kayboldu.

Hakkari'de aç kalan vahşi hayvan bir evin kapısına kadar dayandı!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde zorlu kış şartları yüzünden yiyecek yemek bulamayan bir tilki yerleşim yerlerine kadar inerek bir evin kapısına dayandı. Dondurucu soğuklar yüzünden beslenemeyen vahşi hayvan bir süre sonra gözden kayboldu. 

''BÖLGE AYLARDIR KARLAR ALTINDA''

Bölgede yoğun kar yağışından sonra yiyecek bulamayan yabani hayvanlar ise şehir merkezine inmeye başladı. Esentepe Mahallesi’nde evinin kapısında yiyecek arayan bir tilki gören Feyzi Baki ise o anları cep telefonuyla kayıt altına aldı. Bir süre yiyecek arayan tilki, daha sonra buradan uzaklaştı.

Yabani hayatın zorlu bir süreçten geçtiğini belirten Feyzi Baki, “Bölge aylardır kar altında. Dağlarda kar olduğu için yiyecek bulmayan tilki ve kurtlar şehre inmişler. Ben de dün gece pencereden dışarıya bakarken aç kalmış bir tilkin yiyecek aradığı gördüm. Bizde bu zor zamanda kapılarımıza bir kap yemek bırakalım” dedi.

 

Hakkari'de aç kalan vahşi hayvan bir evin kapısına kadar dayandı! - Resim : 1