Hakkari'de bir tilki, her akşam Ferit Karael’in evinin önüne geliyor. Önce park halindeki aracın üzerine çıkarak çevreyi kontrol ediyor ardından kapıya yönelip elle besleniyor. Karael ailesi bu ziyaretleri artık alışkanlıkla karşılıyor.
TİLKİNİN KAPIYA KADAR GELMESİ ARTIK RUTİNLERİ
Şehir merkezine yakın noktalara ve köylere inen tilkiler, yiyecek arayışlarını sürdürürken, Esendere beldesinin Yamaç köyünde bir evi mesken tutan tilkinin yaşamı ise cep telefonu kamerasına yansıdı. Köyde ikamet eden Ferit Karael isimli vatandaşın evinin önüne park ettiği araç, tilki için adeta bir buluşma noktası haline geldi. Tilki, her akşam hava karardığında önce aracın üzerine çıkarak etrafı gözetliyor.Çevrenin güvenli olduğundan emin olduktan sonra ise doğrudan evin kapısına yöneliyor. Duruma alışan Karael ailesi, tilkinin bu ziyaretlerini artık bekler hale geldi. Aile, kapıya gelen tilkiye yiyecek vererek karnını doyuruyor.
Tilkiyi elleriyle beslediğini belirten Ferit Karael, yaşadıkları bu durumu şu sözlerle anlattı:
"Her akşam ilk olarak araba üzerine çıkar ve ardında kapıya gelen tilkiye elimizle yiyecek veriyoruz. Artık buraya alıştığını söyleyebiliriz. Yabani hayvanlar dağdan inip evcilleşiyor."
Yaz-kış fark etmeksizin bölgede sıkça görülen tilkilerin şehre bu denli yakınlaşması ve köylülerle kurduğu bu dostluk, doğa ve insan arasındaki nadir ve güzel etkileşimlerden biri olarak kayda geçti.