Hakkari'de ulaşıma kar engeli geldi, 284 yerleşim yer ulaşıma kapandı

Hakkari genelinde etkili olan kar yağışı adeta tüm yaşamı felç etti. Kent genelinde etkili olan kar yağışı sonrası birçok ilçe ve köy ulaşıma kapandı.

Hakkari'de ulaşıma kar engeli geldi, 284 yerleşim yer ulaşıma kapandı

Hakkari'de akşam saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli kar yağışı sabah erken saatlere kadar etkisini arttırarak devam etti. Tüm kenti etkisi altına alan kar yağışı sonrası 284 yerleşim yeri ulaşıma kapandı.

EKİPLER ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

Hakkari İl Özel İdaresi ekipleri, kapanan köy ve mezra yollarını yeniden ulaşıma açmak için mesai mefhumu gözetmeden çalışmalarını sürdürüyor. Ulaşımda aksamaların meydana gelmemesi ve köy yollarının bağlantısını sağlamak için 140 personel ve 122 iş makinesiyle karla mücadele çalışmalarını sürdüren il özel idaresi, kapanan köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için büyük gayret sarf ediyor.

Hakkari merkezde 16 köy ve 41 mezra, Derecik ilçesinde 2 köy ve 1 mezra, Yüksekova ilçesinde 58 köy ve 79 mezra, Şemdinli ilçesinde 18 köy ve 69 mezra olmak üzere toplam 94 köy ve 190 mezra yolunun ulaşıma kapandığı Hakkari’de hummalı bir çalışma yürüten ekipler, kar yağışıyla birlikte akşam saatlerinde başladığı karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Hafta sonu boyunca yağışların devam edeceği kentte, sürücülerin dikkatli olması ve zincirsiz yola çıkmaması konusunda yetkililer uyarı yaptı.

 

Hakkari'de ulaşıma kar engeli geldi, 284 yerleşim yer ulaşıma kapandı - Resim : 1