Halil Umut Meler’e yumruklu saldırı! FIFA eski Hakemi Deniz Ateş Bitnel’den tv100’e açıklamalar: Meler, eşinin ve çocuğunun ne hissettiğini düşünüyor

Trendyol Süper Lig’in 15. haftasında skandal bir olay yaşandı. MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'e sahanın içinde yumruk attı. Skandal olay sonrası tepki sesleri yükselirken; tv100'de Kerem Kırçuval'ın sunduğu 9'dan 12'ye programına bağlanan FIFA Eski Hakemi Deniz Ateş Bitnel, Meler’in eşinin ve çocuğunun ne hissettiğini düşündüğünü belirterek, “Onlarla istişare etmeden bir karar vermeyeceğini sanıyorum. Aslında Meler’in bir utancı değil; Türk futbolunun utancı” dedi.

MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonrası Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'e sahanın içinde yumruk atarken skandal olay sonrası teknik direktör ve futbolculardan tepkiler yükseldi. Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor'u konuk ederken karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler, Başkan Faruk Koca'nın saldırısına uğradı.

 Mücadelenin hakemi Halil Umut Meler, son düdüğü çalmasının ardından saha içi bir anda karıştı.

MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakemlerin orta alana koşarak Halil Umut Meler'e yumruk attı. Saldırının ardından Halil Umut Meler ambulans hastaneye kaldırılırken teknik direktör ve futbolculardan tepki sesleri yükseldi.

Bitnel, tv100'de Kerem Kırçuval'ın sunduğu 9'dan 12'ye programına bağlanarak şunları kaydetti;

“EŞİNİN VE ÇOCUĞUNUN NE HİSSETTİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR”

 “Bir insanın milyonlar önünde, milyarlarca görüntülendi. Dünyaya rezil olduk. Bu olaydan dolayı Halil Umut Meler, eşinin ve çocuğunun ne hissettiğini düşünüyor. Onlarla istişare etmeden bir karar vermeyeceğini sanıyorum. Aslında Meler’in bir utancı değil; Türk futbolunun utancı olarak alnına yazılmalı. Bir başkanın sahaya girip; bir hakemi yumruklaması ve bu düşüncedekilerle Türk futbolunun bir yere varmaması lazım. Türk futbolu umarım akli selim insanlar tarafından yönetilir de bir planlama çerçevesinde umarım buradan bir emsal karar çıkar… Kendisi ve ailesi bu travmayı uzun yıllar atlatamayacak. En azından bir nebze pansuman yapılmış olur. Bu eylemi gerçekleştirenlerin Türk futbolunda umarım uzaklaştırılır. Halil yaşadığı psikolojiyi çok iyi biliyorum, ne yapacağı konusunda hiçbir fikrim yok ve ailesinin yanında olmak istiyordur. Muhtemelen uzunca bir süre dinlenme ihtiyacı hissedecek. Hakemlerin aynı anda maça çıkmak istememeleri, sistem üzerinden mazeret yazmaları TFF’nin elini kolunu bağladı. Aslında ligleri hakemlerin bu hamlesinden dolayı ertelemek zorunda kaldılar”