'Tanıtım gezisi' diye davet edildi, hayatının şokunu yaşadı!

Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde ikamet eden Halil Yıldız, bir firma tarafından "Devre Mülk tanıtım gezisi" denilerek, Mayıs 2018 tarihinde Yalova'da bir termal tesise davet edildi.

'Tanıtım gezisi' diye davet edildi, hayatının şokunu yaşadı!

Yıldız, tanıtım amaçlı gittiği termal tesisi gezip, doldurduğu memnuniyet anketine imza attıktan sonra Kocaeli’nin Çayırova ilçesindeki evine döndü. Olayın üstünden bir yıl geçmesinin ardından kendisine gelen icra takibiyle karşı karşıya kalan Halil Yıldız, tarafına çıkarılan 8 bin 141 TL’lik borç ile adeta şok oldu.

Kendi adına imzalanmış senetleri görünce şoke olan Halil Yıldız, Gebze Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Senetlerde bulunan imzanın kendisine ait olmadığını iddia eden Halil Yıldız, “Ben sadece memnuniyet anketine imza attım. Senetlerdeki imza benim değil” ifadelerini kullandı.

Halil Yıldız’ın babası Mehmet Yıldız konuyla ilgili şunları söyledi...

“Bir yıl önce çocuğumu arıyorlar. 150 kişilik grup halinde alıp Yalova’ya götürüyorlar. 'Bir anket yapacağız, ankete imza atar mısın' diyorlar. Benim çocuğum da ankete imza atıyor. Aradan bir yıl geçiyor. Evime 8 bin TL civarında icra takibi ediyor. Ben bunu araştırdığımda imzaların asılsız olduğunu, imza sirküleriyle birlikte kanıtladım. Şimdi bunlar hakkında Gebze Adliyesine suç duyurusunda bulunacağım. Avukat hanımla görüştüğümde bana 100 bin TL’lik senetiniz var. 8 bin TL’yi ödemeniz halinde 100 bin TL’yi tahsil etmeyeceğiz dedi. Zaten burada imza sirküsü var. Biz bunlara itiraz ettik. Suç duyurusunda da bulunacağız. Biz mağdur oluyoruz, başkaları da mağdur olmasın”