Halis Özkahya hakemliği bıraktı

Süper Lig 'in 12. haftasında oynanan Gaziantep FK-Kasımpaşa maçını yöneten ve tarihi bir hata yapan Halis Özkahya'nın hakemliği bıraktı. Haberi futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, canlı yayında duyurdu

Halis Özkahya hakemliği bıraktı

Gaziantep FK - Kasımpaşa karşılaşmasında maçın hakemi Halis Özkahya, 9 dakika uzatma vermesine rağmen 90+4'te maçı bitirdi. Hakemin geri çağırması sonucunda, bazı oyuncular duştan çıkarak maça döndü

Halis Özkahya hakemliği bıraktı

Yaşanan bu olay çok tartışılırken, TRT Spor'da yayınlanan Yüzde 100 Futbol'da açıklamalarda bulunan yorumcu Rıdvan Dilmen, Halis Özkahya'nın hakemliği bıraktığını duyurdu.

Rıdvan Dilmen: Hata insanlara mahsus 

Rıdvan Dilmen, ''Halis Özkahya hakemliği bıraktığı yazısını bugün federasyona vermiş. Fevri düşünmüş çünkü hata insanlara mahsustur. Avrupa'da belki emsali yok. Ama insandan bahsediyoruz. FIFA hakeminden bahsediyoruz. Ama birkaç yıldır omuzlarında kulüplerin baskı oluşturulduğunu hissediyordum.Federasyonun bu açıklamasının şu olmaması lazım: Bir antrenör tartışılır, eğer kulüp yöneticileri, ben o hocanın arkasındayım derse ki diyordur. İnşallah böyle bir açıklama değildir. Kabul etmezler, çünkü önüne geçemezsiniz. Allah'tan maç, 2-0'dı. İki takımın teknik direktörü de yapıcı konuşmalar yaptılar. O yüzden de Avrupa maçlarına giden böylesine hakemlere yanlış yapılmasın." ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu ?

Gaziantep FK ile Kasımpaşa arasından oynan Süper Lig maçında hakem Halis Özkahya, 9 dakika uzatma vermesine rağmen 90+4'te maçı bitirdi. Ardından soyunma odasına giden futbolcular, hakemin geri çağırması sonucunda sahaya geri döndü. Bazı futbolcular ise duştan çıkıp son 5 dakikayı oynadı.